Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jobposter- admin panel
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Arteline
Witam,
Miałam parę problemów ze skryptem Jobposter ale jakoś sobie poradziłam między innymi dzięki Wam.
Do tej pory wystarczyła wyszukiwarka postów. Niestety tym razem jestem zmuszona prosić o pomoc w nowym temacie gdyż nigdzie nie znalazłam rozwiązania.
Ale do rzeczy:

Po dodaniu, edytowaniu lub usunięciu oferty w Admin Panel klikam "WYŚLIJ" nastepnie "KONTYNUUJ" i wyskakuje ostatnie okno przegladarki z "POTWIERDZ ZMIANY W OFERCIE" z opcja TAK lub NIE i buttonem "WYKONAJ".
Po wybraniu dowolnej opcji i naciśnięciu "WYKONAJ" faktycznie dodaje oferty na stronie i działa OK ale wyskakuje wszystkim znana strona http://about:blank a powinno wrócić do Admin Panel.
Jak pisałam wcześniej bezwzględu czy dodaję , edytuję czy usuwam wyskakuje ten problem.
Logiczne jest że przy wybraniu :
"DODAJ" przechodzę do pliku add.php
EDYTUJ przechodzę do pliku update.php
USUŃ przechodzę do pliku delate.php

Problem chyba leży w kodzie tych plików.
Dla przykładu daję do wglądu plik add.php
  1. <?
  2.  
  3. require("config.php");
  4.  
  5. $p=0;
  6. $q=0;
  7.  
  8.  
  9. if ($sure=="true"){
  10. $p=$p+1;
  11. }
  12. if ($yes=="yes"){
  13. $q=$q+1;
  14. }
  15.  
  16.  
  17. $t=$p+$q;
  18.  
  19.  
  20.  
  21. if ($t==2){
  22. $month=date('m');
  23. $day=date('d');
  24. $year=date('y');
  25. $newdate="$month/$day/$year";
  26. $title=stripslashes($title);
  27. $company=stripslashes($company);
  28. $location=stripslashes($location);
  29. $description=stripslashes($description);
  30. $contact=stripslashes($contact);
  31. $email=stripslashes($email);
  32.  
  33. $dbLink = @mysql_connect( $dbasehost,$dbaseuser, $dbasepassword );
  34.  mysql_select_db( $dbase );
  35.  $sql = "INSERT INTO jobs (jobid, title, company, location, description, contact, email, url, publishd
    ate)"
    ;
  36.  $sql .= " VALUES ('$newjobid', '$title','$company','$location', '$description','$contact','$email','$url','$newdate')";
  37.  $result = mysql_query ($sql,$dbLink) or die( "Couldn't execute add dbase");
  38.  
  39. $dbLink = @mysql_connect( $dbasehost,$dbaseuser, $dbasepassword );
  40.  mysql_select_db( $dbase );
  41. $oldnum=$newjobid-1;
  42.  $sql="UPDATE jobnum SET recordid ='$newjobid' WHERE recordid=$oldnum";
  43.  $result = mysql_query ($sql,$dbLink) or die( "Couldn't execute newjobid");
  44.  
  45.  
  46.  
  47.  header ("Location: $folder/admin.php?username=$username&password=$password&passsubmitted=yes");
  48. }
  49.  
  50. if ($t==1){
  51.  header ("Location: $folder/admin.php?username=$username&password=$password&passsubmitted=yes");
  52. }
  53.  
  54.  
  55. if ($t==0){
  56. echo "\n";
  57. echo "<html>\n";
  58. echo "\n";
  59. echo "<head>\n";
  60. echo "<meta http-equiv=\"Content-Language\" content=\"en-us\">\n";
  61. echo "<meta http-equiv=\"Content-Type\" content=\"text/html; charset=iso-8859-2\">\n";
  62. echo "<meta name=\"GENERATOR\" content=\"Microsoft FrontPage 4.0\">\n";
  63. echo "<meta name=\"ProgId\" content=\"FrontPage.Editor.Document\">\n";
  64. echo "<title>New Page 2</title>\n";
  65. echo "</head>\n";
  66. echo "\n";
  67. echo "<body>\n";
  68. echo "\n";
  69. echo "<p align=\"center\"><font face=\"Arial\">Potwierdz dodanie oferty</font></p>\n";
  70. echo "<form method=\"POST\" action=\"$phpself\">\n";
  71. echo " <p align=\"center\"><font face=\"Arial\"><input type=\"radio\" value=\"yes\" name=\"yes\" checked>tak\n";
  72. echo " <input type=\"radio\" value=\"no\" name=\"yes\">nie</font></p>\n";
  73. echo " <input type=\"hidden\" value=\"true\" name=\"sure\">\n";
  74. echo " <input type=\"hidden\" name=\"title\" value=\"$title\" size=\"20\">\n";
  75. echo " <input type=\"hidden\" name=\"company\" value=\"$company\" size=\"20\">\n";
  76. echo " <input type=\"hidden\" name=\"location\" value=\"$location\" size=\"20\">\n";
  77. echo " <input type=\"hidden\" name=\"description\" value=\"$description\" size=\"20\">\n";
  78. echo " <input type=\"hidden\" name=\"contact\" value=\"$contact\" size=\"20\">\n";
  79. echo " <input type=\"hidden\" name=\"email\" value=\"$email\" size=\"20\">\n";
  80. echo "<input type=\"hidden\" name=\"currentjobid\" value=\"$currentjobid\" size=\"20\">\n";
  81. echo " <input type=\"hidden\" name=\"url\" value=\"$url\" size=\"20\"> \n";
  82. echo "<input type=\"hidden\" name=\"newjobid\" value=\"$newjobid\" size=\"20\">\n";
  83. echo "<input type=\"hidden\" name=\"username\" value=\"$username\" size=\"20\">\n";
  84. echo "<input type=\"hidden\" name=\"password\" value=\"$password\" size=\"20\">\n";
  85. echo "<input type=\"hidden\" name=\"publishdate\" value=\"$publishdate\" size=\"20\">\n";
  86. echo " <p align=\"center\"><font face=\"Arial\"><input type=\"submit\" value=\"wyslij\" name=\"B1\"></font></p>\n";
  87. echo "</form>\n";
  88. echo "<p align=\"center\">&nbsp;</p>\n";
  89. echo "\n";
  90. echo "</body>\n";
  91. echo "\n";
  92. echo "</html>\n";
  93. }
  94. ?>

Mam nadzieję ze ktoś mi pomoże, bo ze złości zjadłam już pół klawiaturki;)
potreb
Patrząc się w kod a raczej próbująć masz tam headersa, który robi przekierowanie, sprawdź dokładnie czy jest okey, jakbyś wkleiła kod php z enterami to może coś by było widac:

1. <?php
  2. header ("Location: $folder/admin.php?username=$username&password=$password&passsubmitted=yes");
  3. }
  4.  
  5. if ($t==1){
  6. header ("Location: $folder/admin.php?username=$username&password=$password&passsubmitted=yes");
  7. }
  8. ?>

Nie wiem czy zmienne są przesyłane, bo nie używasz $_POST ani $_GET.
Arteline
Faktycznie jest linijka header, w której jest zawarta zmienna folder. Zmieniełam tą zmienną w pliku "config" tak jak powinno być , czyli nan nazwę folderu, w którym umieszczony jest skrypt na serwerze i wygląda na to że powinno działać. Faktycznie nie jest użyte $_get ani $_post. Gdzie to powinnam dodać i jak questionmark.gif w którym miejscu questionmark.gif
Cysiaczek
Zapoznaj się z zasadami postowania na forum. Nastepny post/temat, który będzie łamał regulamin zostanie usunięty.
Dodaj bbcode do listingu
Przenoszę na Gotowe Rozwiązania
Arteline
Niestety ciągła walka nic nie daje:(
Czy ktoś może zerknać i określić jak powinien wygladać poprawny kod??
Tak samo wyglada ścieżka prowadząca do Admin Panel z admin.php i tam działa.

Dlaczego ta sama ścieżka w admin.php działa, a add.php nie działa??

Kod
header ("Location: $folder/admin.php?username=$username&password=$password&passsubmitted=yes");

if ($t==1){

header ("Location: $folder/admin.php?username=$username&password=$password&passsubmitted=yes
gregregor
witam, własnie instaluję ten skrypt na strone i pojawia mi się taki błąd :

Warning
: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /home/danaart/ftp/job/install.php on line 6

Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: A link to the server could not be established in /home/danaart/ftp/job/install.php on line 6
The Table has been added to your databasecouldn't execute query1

co prawda jestem początkujący ale ucze sie i czytam no ale na praktyce trzeba cwiczyc no i pytac i pytac i pytac wiec chce zadac pytanie. czy ten błąd jest zwiazany z tym (i tu mam kilka opcji) ze:

1. baze mam na serwie u dostawcy a nie na kompie ?
2. czy moze jest związane jest to z kodowaniem na utf-8 bo cos o tym było w przedszkolu... a przypominam ze przy tworzeniu bazy na serwie była taka opcja kodowania a ja tego nie odhaczyłem
3. czy "warning" bezposrednio odnosi sie do skryptu i wskazuje w nim bład?

czy moge liczyc na jakies wskazówki?? nie wiedzialem gdzie konkretnie napisac posta wybrałem ten dział bo dotyczy jobposter.

sprawa wygląda nastepujaco : zamontowałem webserv i hula jobposter smile.gif ...ale co zmienić w kodzie aby hulał na serwie np w home.pl albo netart.pl questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.