Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/mysql]shoutbox dla wybranych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
xporter
Witam wszystkich

Odrazu napiszę że moje pytanie będzie dla Was zapewne bardzo lamerskie smile.gif

Szukałem po forum odpowiedzi i niby coś zbliżonego szło poszukać ale mi chodzi o wytłumaczenie łopatologicznie smile.gif

Czy jest jakaś prosta opcja żeby shoutboxa włączyć na forum tylko dla wybranych osób ?
Na forum jest zarejestrowanych ponad 600 osób i nowi ciągle przybywają, i zaczyna się robić bałagan, a chodzi o to żeby dostęp miało około 50 z czasem ilość by się zwiększała.
Najprostrze byłoby żeby przy użytkowniku była jakaś opcja żeby zachaczyć czy użytkownik ma mieć lub nie.
Widziałem że można blokować dostęp dla wybranych osób wpisując ich ID jest to jednak to by nie załatwiło sprawy bo wystarczy się zarejestrować pod inną nazwą i znów miałby dostęp.
Nadanie rangi poszczególnym użytkownikom, czy stworzenie grupy nie wiele też by chyba zmieniło.

Pozdrawiam
Sabistik
Proszę o poprawę tytułu tematu na zgodny z regulaminem działu przedszkole inaczej zostanie zamknięty.
Lejto
zapytaniem da się to zrobić (where) albo if
empuszek
Spróbój zmodyfikowac baze danych na cos takiego:

id|user|pass|box

Gdzie box ma default 0.
I zrób sobie listę użytkowników na while z checkboxami
i sobie pozaznaczaj i zapisz kto ma 1 w kolumnie box.

Jeśli nie wiesz o czym ja tu gadam to sorry.
(nie znam twojego poziomu)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.