Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [mysql] kopia bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wirus1234
Witam. Mam kilka pytań związanych z kopią bazy danych. Mianowicie, wczoraj wykonałoem kopię bazę danych, eksportując w mysql wydaje mi się że całą bazę danych, lecz nie jestem pewien czy jest cała. Jak mogę to sprawdzić? Chciałbym ją również odpalić lokalnie, bez podłączenia do internetu. Korzystam z Krasnala. Gdzie muszę wrzucić ten plik, lub ewentualnie co zrobić żeby ta baza odpaliła mi się lokalnie? I przede wszystkim ostatnie moje pytanie, po skopiowaniu jak to umieścić na innym serwerze? Bardzo proszę o pomoc.
help_mee
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=74045
pyro
Cytat(wirus1234 @ 4.04.2008, 14:08:45 ) *
Witam. Mam kilka pytań związanych z kopią bazy danych. Mianowicie, wczoraj wykonałoem kopię bazę danych, eksportując w mysql wydaje mi się że całą bazę danych, lecz nie jestem pewien czy jest cała. Jak mogę to sprawdzić? Chciałbym ją również odpalić lokalnie, bez podłączenia do internetu. Korzystam z Krasnala. Gdzie muszę wrzucić ten plik, lub ewentualnie co zrobić żeby ta baza odpaliła mi się lokalnie? I przede wszystkim ostatnie moje pytanie, po skopiowaniu jak to umieścić na innym serwerze? Bardzo proszę o pomoc.

wystarczy wrzucic do folderu z bazami danych

u mnie jest to np.

E:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.0\data
wirus1234
Cytat(pyro @ 4.04.2008, 14:10:45 ) *
wystarczy wrzucic do folderu z bazami danych

u mnie jest to np.

E:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.0\data

tak, przerzuciłem ten plik który nazwałem kopiabaza.sql ale nic nie ma. jak odpalam w phpadminie nie wyswietla mi tej bazy. :/
help_mee
to zrób z pliku kopiabaza.sql zrób php (rozszerzenie i tagi na początku i na końcu i uruchom)

ps. tylko jescze mysql_connect smile.gif
wirus1234
niestety nadal nic. pokazuje mi blad w linii 3 gdzie mam odwolanie do tworzenia bazy danych. umieszczam kod, pierwsze 2 linijki napisalem ja, reszta jest wygenerowana przez eksport. nie moge umiescic calego kodu, poniewaz znajduje sie tam za duzo danych uzytkownikow kozystajacych z mojej strony. pomóżcie
  1. <?php
  2. @mysql_connect("localhost","root","maxdata");
  3. CREATE_DATABASE (`steelmills_com`) DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci;
  4. USE steelmills_com;
  5. (...)
  6. ?>
MaestroS
A nie masz w Krasnalu opcji importowania *.sql?

Po drugie, jak sie laczysz z serwerem, masz wykonac zapytanie przez mysql_query, a nie czarujesz jakies niestworzone rzeczy...
wirus1234
Cytat(MaestroS @ 4.04.2008, 14:47:41 ) *
A nie masz w Krasnalu opcji importowania *.sql?

Po drugie, jak sie laczysz z serwerem, masz wykonac zapytanie przez mysql_query, a nie czarujesz jakies niestworzone rzeczy...

mam opcję importu, ale pokazuje mi komunikat, "brak zapytania SQL".
A co do kodu, taki został wygenerowany jak importowałem z tej bazy. dodałem tylko tag php i połączenie z mysql_connect.
Starsep
Cytat(wirus1234 @ 4.04.2008, 14:45:29 ) *
niestety nadal nic. pokazuje mi blad w linii 3 gdzie mam odwolanie do tworzenia bazy danych. umieszczam kod, pierwsze 2 linijki napisalem ja, reszta jest wygenerowana przez eksport. nie moge umiescic calego kodu, poniewaz znajduje sie tam za duzo danych uzytkownikow kozystajacych z mojej strony. pomóżcie
  1. <?php
  2. @mysql_connect(&#092;"localhost\",\"root\",\"maxdata\");
  3. CREATE_DATABASE (`steelmills_com`) DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci;
  4. USE steelmills_com;
  5. (...)
  6. ?>

Zrób:
  1. <?php
  2. $query = mysql_query ("CREATE_DATABASE (`steelmills_com`) DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci");
  3. ?>

Zamiast:
  1. <?php
  2. CREATE_DATABASE (`steelmills_com`) DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci;
  3. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.