Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: VertrigoServ
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bialy1500
Mam taki problem: mialem strone na 60free.ovh.org i wszystko działało ok. Teraz na komputerze zainstalowalem sobie VertrigoServ i wyskakuje mi taki błąd:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\ProgramFiles\VertrigoServ\www\twoja-ksiazka\admin\manage_users.php on line 62

no i nie iwme czym to jest spowodowane. pewnie chodzi o jakies ustawienia mysql. Jak by ktos wiedział to prosze o pomoc
mike
Proszę poprawić tytuł wątku na zgodny z zasadami pisania na forum Przedszkole.
W ogóle proszę go zmienić bo łamie wytyczne Regulaminu dotyczące formułowania tytułów wątków.

Cytat(bialy1500 @ 9.04.2008, 13:50:31 ) *
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\ProgramFiles\VertrigoServ\www\twoja-ksiazka\admin\manage_users.php on line [b]62
Jest jasno napisane.
Argument przekazany do funkcji nie jest poprawny. Funkcja spodziewa się argumentu będącego uchwytem do wyników zapytania, które zapewne się nie wykonało i przekazujesz jakiegoś null'a lub false'a.
Błąd wystąpił w linii 62 skryptu manage_users.php.

Czego nie rozumiesz?
bialy1500
to dlaczego to mialo dzialac na serverze a teraz juz na tym postawionym na kompie nie chce?
mike
Bo zapewne wyczyściłeś bazę danych. Kiedyś zapytanie zwracało wyniki a teraz nie zwraca. I w rezultacie wynik, który daje funkcja mysql_qury() jest inny.

Szczegóły poda Ci wróżka, może ona domyśli się co masz w kodzie.

P.S.
Coś mi podgrzewanie foteli w samochodzie średnio działa. Powiesz dlaczego bez oglądania samochodu?
pijanyadmin
sprawdz co jest tutaj:

Kod
manage_users.php on line 62

i po kłopocie
bialy1500
Kod
   <?php
                 $i = 0;
                 $result = $baza->query("SELECT u.login, u.user_id, u.reg_date, i.lastlog, u.active, i.book_count, i.surname, i.name FROM users AS u, users_info AS i WHERE u.user_id = i.user_id ORDER BY $sort $az");
                 while ($user = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {
                        $i++;
                        $color = ($i % 2 == 0) ? '#F1F1F1' : '#D9D9D9';
                        $aktywny = ($user['active'] == 1) ? 'tak' : 'nie';
   ?>

to jest czesc tego kodu a linijka 62 to :
Kod
while ($user = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))

a co do tych siedzien to moze to byc mata grzewcza. Moze sie spirale przepaliły:P
kszychu
@bialy1500: drugi raz już dzisiaj proszę Cię o używanie bbcode. Trzeciej razy nie będzie. Popraw to szybko, bo zamknę.

@mike: założę się, że bezpiecznika nawet nie sprawdziłeś ;-)
bialy1500
to nikt nie zna przyczyny? juz nawet baze jeszcze raz utworzylem myslalem ze cos taam namieszalem ale nic nie pomogło. w tym momencie juz z tego nic nie wiem
mike
Napisałem Ci. Zapytanie nie zwraca wyników, lub zwraca niepoprawne.
Czego jeszcze oczekujesz?

P.S.
Masz ostatnią szansę spełnić moją prośbę z pierwszego mojego posta w tym wątku.

P.S.2
Jeśli zapytasz "jaką?" zamknę go od razu.
bialy1500
zmienilem temat. a oczekuje jeszcze tego zeby ktos mi powiedział jak mozna sobie z tym poradzic.
napisales:
Cytat
Bo zapewne wyczyściłeś bazę danych. Kiedyś zapytanie zwracało wyniki a teraz nie zwraca
. zrobilem baze jeszcze raz iwiec teraz powinno cos zwracac. ale to tez okazalo sie bezcelowe.
mike
1.
Cytat(bialy1500 @ 9.04.2008, 20:13:49 ) *
zrobilem baze jeszcze raz iwiec teraz powinno cos zwracac. ale to tez okazalo sie bezcelowe.
No to sprawdź co zwraca funkcja, której wynik przekazujesz do mysql_fetch_array() Bądź kreatywny.
Najczęstsze błędy, punkt 1. i 2. pomoże Ci znaleźć błąd.
2. Zamykam.
3. Tematyka i zasady panujące na forum Przedszkole
Cytat
Tytuł powinien przybliżać użytkownikom problem.
Tytuł tematu należy poprzedzić odpowiednim znacznikiem:
[php] [html] [js] [mysql] [oracle]
... w zależności o tematyki, jaka będzie poruszana.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.