Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: $_SERVER['PHP_AUTH_USER']
Forum PHP.pl > Forum > PHP
d3f3nd3r
Witam

Loguje się do mojej strony za pomocą $_SERVER['PHP_AUTH_USER'] 

niestety mam problem z wylogowywaniem.

Czytałem na ten temat w sieci ale tematy są sprzed 2 lat  sciana.gif - a przedstawine w nich sugestie nie działają.

Męczę sie z tym od ładnych paru godzin i poległem.

Czy idzie jakoś poprawnie się wylogować poza zamknięciem przeglądarki?
bełdzio
hmm generalnie to nie wiem nie znam sie i tylko spamuje ;-) ale try:

Kod
header('WWW-Authenticate: Basic realm=""');
header('HTTP/1.0 401 Unauthorized');
d3f3nd3r
Masz racje spamujesz aaevil.gif
rzymek01
defender, nie znasz się tongue.gif

bełdzio ma rację, jedynym znanym mi sposobem to ponowne zapytanie o usera i hasło i wtedy użytkownik musi kliknąć anuluj, żeby się wylogować (tak samo jest zrobione w niektórych phpmyadminach)
d3f3nd3r
Cytat(rzymek01 @ 11.08.2008, 10:46:41 ) *
defender, nie znasz się tongue.gif

bełdzio ma rację, jedynym znanym mi sposobem to ponowne zapytanie o usera i hasło i wtedy użytkownik musi kliknąć anuluj, żeby się wylogować (tak samo jest zrobione w niektórych phpmyadminach)

Nie masz racji w tym wypadku.

Tu nie jest tak samo jak np w sesjach że niszczysz sesje i sprawa załatwiona czy np czyscisz ciasteczka.

Może i się nie znam ale inni mają też ten sam problem co ja.

Przybliże to bardziej

Zrobiłem sobie w bazie czas kiedy user się zalogował i ustawione jest na 10 minut poktórych jest wylogowywany.

Wylogowuje się poprzez przestawienie czasu zalogowania admina w tył i ok komunikat wylogowalo super.

chce się ponownie zalogować wyskakuje okno logowania i teraz zaobserwowane przypadki:

1. wpisuje poprawny login i haslo 

--------------> wynik: zalogowany  laugh.gif

2. wpisuje błędny login lub nick 

--------------> wynik: pokazuje się spowrotem okno logowania  laugh.gif (i wtedy jakoby następuje pełne wylogowanie. Pisze pełne bo nie da się już zalogować ale doczytaj punkt 3)

3. naciskam anuluj 

-------------> wynik: okno logowania znika i niby wszystko wydaje się ok do czasu jeśli chcemy się zalogować. Mianowicie po wywołaniu lub odświeżeniu strony do logowania jestem automatycznie zalogowany i mam pełny dostęp. dry.gif

-----------------------------------

Edit

Jeśli ktoś ma taki sam problem niestety nie ma rozwiązania :/

Żródło
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.