Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Opera odświeżanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
propage
mam problem z działaniem strony pod przeglądarką Opera.
Jeśli coś dodam do koszyka a potem pójdę na inną podstronę, ilości przedmiotów w koszyku zmieniają się jak chcą, czasem całkiem wynoszą 0, po kolejnym odświeżeniu, znowu wynoszą tyle ile powinny.

adres strony to propage.iq.pl

Co może mięć na to wpływ ?

ktoś jeszcze widzi ten problem, sprawdziłem na innym komputerze na operze i nie ma tych problemów, z drugiej strony u mnie na operze na innych stronach nie zaobserowałem nic podobnego
.radex
Jeśli rzeczywiście przechodzisz na inne podstrony, to powinno być ok, ale jeśli korzystasz z "Wstecz" i "Dalej" to może zostać wczytana starsza wersja z pamięci podręcznej. Czy po odświerzeniu strony nadal są złe wartości?

Możesz spróbować wyczyścić cache (Narzędzia->Wyczyść historię przeglądania->Szczegóły->Usuń całą zawartość pamięci podręcznej)
propage
nie używam "wstecz" "dalej" tylko przechodzę na kolejne podstrony, po przejściu na podstronę są stara wartości, dopiero po "odśwież" pokazują się prawidłowe
.radex
u mnie jest pod Operą wszystko ok. Stawiam na cache.
propage
ok dzieki za ta informacje, pewnie masz racje, mam nadzieje ze to o to chodzi smile.gif
TNT
Na pewno chodzi o cache, mam taką samą sytuację i dlatego do testowania skryptów najlepiej nadaje się FF.
rzymek01
pod operą CTRL+R (force odświerzenie strony)

oraz nagłówki typu pragma no-cache smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.