propage
17.08.2008, 09:03:04
mam problem z działaniem strony pod przeglądarką Opera.
Jeśli coś dodam do koszyka a potem pójdę na inną podstronę, ilości przedmiotów w koszyku zmieniają się jak chcą, czasem całkiem wynoszą 0, po kolejnym odświeżeniu, znowu wynoszą tyle ile powinny.
adres strony to propage.iq.pl
Co może mięć na to wpływ ?
ktoś jeszcze widzi ten problem, sprawdziłem na innym komputerze na operze i nie ma tych problemów, z drugiej strony u mnie na operze na innych stronach nie zaobserowałem nic podobnego
.radex
17.08.2008, 09:21:51
Jeśli rzeczywiście przechodzisz na inne podstrony, to powinno być ok, ale jeśli korzystasz z "Wstecz" i "Dalej" to może zostać wczytana starsza wersja z pamięci podręcznej. Czy po odświerzeniu strony nadal są złe wartości?
Możesz spróbować wyczyścić cache (Narzędzia->Wyczyść historię przeglądania->Szczegóły->Usuń całą zawartość pamięci podręcznej)
propage
17.08.2008, 10:36:11
nie używam "wstecz" "dalej" tylko przechodzę na kolejne podstrony, po przejściu na podstronę są stara wartości, dopiero po "odśwież" pokazują się prawidłowe
.radex
17.08.2008, 10:41:54
u mnie jest pod Operą wszystko ok. Stawiam na cache.
propage
17.08.2008, 12:38:10
ok dzieki za ta informacje, pewnie masz racje, mam nadzieje ze to o to chodzi
Na pewno chodzi o cache, mam taką samą sytuację i dlatego do testowania skryptów najlepiej nadaje się FF.
rzymek01
18.08.2008, 14:56:51
pod operą CTRL+R (force odświerzenie strony)
oraz nagłówki typu pragma no-cache
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.