Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z cookies'ami
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sinner
Witam wszystkich!

Prosze o pomoc, bo mam problem z cookiesami w php i juz powoli mnie to przerasta.

Otorz chcialem wyslac ciastko, ktore bedzie widoczne w calym serwisie, a nie tylko na podstronie, na ktorej zostalo utworzone.

Wyglada to tak:

setcookie ("cookie", "TO JEST TEST!", mktime()+36000, "/", ".domena.pl");

i nie dziala:(

pytanie 1: co jest zle w tej definicji?
pytanie 2: czy ".domena.pl" sprawi, ze bedzie dostepne pod adresem www.domena.pl oraz domena.pl (bez www)

Dodam jeszcze tylko, ze w ustawieniach php (ver. 4.0.6) session.cookie_path jest ustawione na "/"

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
konrad_vme
... a spróbuj bez "domena.pl"... poza tym jeżeli masz wersję php>4.2.x, to nie możesz się odwoływać do ciasteczek poprzez, w tym przypadku, $cookie, może w tym tkwi błąd, jeżeli tak, to przeczytaj pierwszego pista z tego forum.

Cytat
Witam wszystkich!

Prosze o pomoc, bo mam problem z cookiesami w php i juz powoli mnie to przerasta.

Otorz chcialem wyslac ciastko, ktore bedzie widoczne w calym serwisie, a nie tylko na podstronie, na ktorej zostalo utworzone.

Wyglada to tak:

setcookie ("cookie", "TO JEST TEST!", mktime()+36000, "/", ".domena.pl");

i nie dziala:(

pytanie 1: co jest zle w tej definicji?
pytanie 2: czy ".domena.pl" sprawi, ze bedzie dostepne pod adresem www.domena.pl oraz domena.pl (bez www)

Dodam jeszcze tylko, ze w ustawieniach php (ver. 4.0.6) session.cookie_path jest ustawione na "/"

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
sinner
probowalem w takiej postaci:

setcookie ("cook", "JAAZZDAAAA!!!!!!!!", 0, "/");

i niestety nie dziala:(

co mam z tym fantem zrobic??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.