Mam pytanie w sprawie prostego formularza załączającego i wysyłającego plik.
Przy pomyślnie (bądź nie) wysłanym pliku, ładują się komunikaty:
<?php // wyslanie listu { } else { print "E-mail NIE zostal wyslany poprawnie. <br>Prosimy o <a href=\"javascript:history.back();\">powrót</a> i wyslanie e-maila ponownie."; } ?>
Chciałbym by komunikaty pojawiały się poniżej formularza (kod na dole), wraz z zachowaniem zawartości strony,
a nie tak jak dotychczas - ładuje się nowa, pusta strona i w lewym górnym rogu wyświetla się sam komunikat.
KOD SKRYPTU:
Na stronie gdzie wyświetla się formularz:
Zwartość pliku "wyslij.php"
<?php //sprawdzenie czy zalacznik pochodzi z formularza if ($_POST[\"wyslij\"]==1) { // dane o odbiorcy, nadawcy $odbiorca=\"b@ja.pl\"; $tytul=\"Formularz - CV - POLSKA\"; $nadawca = \"Mail ze strony\"; $nadawca_mail=\"b@ja.pl\"; // tresc listu $tresclistu = \"CV z formularza ze strony internetowej. POLSKA\"; // definicja naglówków $naglowki = \"From: $nadawca <$nadawca_mail>\n\"; $naglowki .= \"MIME-Version: 1.0\n\"; $naglowki .= \"Content-Type: multipart/mixed;\n\"; $naglowki .= \"\tboundary=\"___$znacznik==\"\"; // naglówki listu $tresc=\"--___$znacznik==\n\"; $tresc .=\"Content-Type: text/plain; charset=\"iso-8859-2\"\n\"; $tresc .=\"Content-Transfer-Encoding: 8bit\n\"; $tresc .=\"\n$tresclistu\n\"; // naglówki i obsluga zalacznika $plik_nazwa_tmp = $_FILES[\"plik1\"][\"tmp_name\"]; $plik_nazwa_oryginalna = $_FILES[\"plik1\"][\"name\"]; $plik_wielkosc = $_FILES[\"plik1\"][\"size\"]; { $tresc .=\"--___$znacznik==\n\"; $tresc .=\"Content-Type: image/gif\n\"; $tresc .=\"Content-Disposition: attachment;\n\"; $tresc .=\" filename=\"$plik_nazwa_oryginalna\"\n\"; $tresc .=\"Content-Transfer-Encoding: base64\n\n\"; $tresc .=\"--___$znacznik==--\n\"; } // wyslanie listu { } else { Prosimy o <a href=\"javascript:history.back();\">powrót i wyslanie e-maila ponownie.\"; } } ?>
Bardzo dziękuję za pomoc. </a href=\"java script:history.back();\">