Witam mam takie stronnicowanie:
  1. <?php
  2. echo('<table align="center"><tr><td>
  3. <table align="center"><tr>');
  4.  
  5. if(($page) < $stron) {
  6.  
  7. if(is_numeric($page) && !empty($page) && $page > 0) {
  8.  
  9. echo('<td align="left" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page='.($page-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><<</font></a></td>');
  10.  }
  11.  
  12.  
  13.  
  14. echo('<td align="center" width="10px" style="background-color:#eee">');
  15.  
  16. if($ile <= 15) {
  17.  
  18. for($i = 0; $i < $ile; $i++) 
  19. if($i == $page) echo($i);
  20. else echo('<b><a href="?page='.$i.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2">['.$i.']</font></a></b>');
  21. echo('</td>');
  22. }
  23.  
  24. if(is_numeric($page) && !empty($page) && $page < $ile) {
  25.  echo('<td align="right" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page='.($page+1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2">>></font></a></td>');
  26.  }
  27.  
  28. else {
  29. echo('<td align="right" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page='.($page+1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2">>></font></a></td>');
  30.  
  31. }
  32. }
  33.  
  34. if($page == $stron) {
  35.  
  36. if(is_numeric($page) && !empty($page) && $page > 0) {
  37.  
  38. echo('<td align="left" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page='.($page-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><<</font></a></td>');
  39.  
  40. echo('<td align="left" width="10px" style="background-color:#eee">');
  41.  
  42. for($i = 0; $i < $page; $i++) echo('<a href="?page='.($page-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2">['.$i.']</font></a>');
  43.  
  44. echo('</td>');
  45.  
  46.  }
  47. }
  48.  
  49. echo('</tr></table></td></tr></table>');
  50. ?>

Jednak chcialbym sobie zrobic takie cos mam np 30 stron i chcialbym zeby stronnicowanie wygladalo tak:
Kod
<< < 1,2,3,4,5...19,[b]20[/b],21,22,23...,25,26,27,28,29 > >>

Albo:
Kod
<< < 15,16,17,18,19,[b]20[/b],21,22,23,24,25 > >>

Gdzie >> to ostatnia strona a << to pierwsza to wiem jak zrobic jednak nie wiem jak zrobic zeby np od aktualnej strony bylo widac poprzednie 5 i nastepne 5, lub pierwsze 5 ostatnie 5 a posdrodku aktualna strona etc.... moze ktos opisac jak mam to wyliczac nie mam dzis glowy jutro mam egzamin z chemi, jednak nie potrzebuje gotowego kodu

OK panowie cos wykombinowalem w kodzie jest pelno warunkow ale dziala jak powinno mam nadzieje ze ktos mi pomoze napisac to troche inaczej bo watpie zeby Nospor rozwiazal to tak jak ja tyloma if'ami, a moze jednak.....

Jedyne co musze dodac/poprawic to podswietlanie aktualniej strony bo nie wszedzie ono sie znajduje i gdy dojedzie sie do ostatniej strony stronnicowanie ma dzialac na poprzedniej zasadzie a nie robic listing wszystkich stron jednak to ten sam mechanizm wiec jest to 5min kodzenia ale juz mi sie nie chce oto czesc kodu smile.gif:
  1. <?php
  2. $liczba = 1; // co ile danych ma stronnicowac 
  3.  
  4. $query7 = ('select id from paste_bin where lang = "'.mysql_real_escape_string($_GET['lingua']).'"'); // zapytanie pomagajace obliczyc liczbe stron
  5.  $wynik7 = mysql_query($query7, $db) or die(mysql_error());
  6. $num = mysql_num_rows($wynik7);
  7.  $ile = ceil($num/$liczba);
  8. $stron = $ile-1;
  9.  $separator = '...'; // separator uzyty pomiedzy nr stron
  10.  
  11.  
  12. if(!isset($_GET['page'])) $_GET['page'] = 0;
  13.  
  14. $page = $_GET['page'];
  15.  
  16.  
  17. $all_code = mysql_query('select * from paste_bin where lang = "'.mysql_real_escape_string($_GET['lingua']).'" order by id desc limit '.$page*$liczba.','.$liczba, $db); // wyciagamy dane
  18.  
  19. // to jest stronnicowanie jak widac jest burdel ale chyba da sie to poprawic :)
  20.  
  21. echo('<table align="center"><tr><td>
  22. <table align="center"><tr>');
  23.  
  24. if(($page) < $stron) {
  25.  
  26. if(is_numeric($page) && !empty($page) && $page > 0) {
  27.  
  28. echo('<td align="left" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page=0&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><<</font></a></td>');
  29.  }
  30.  
  31. if(is_numeric($page) && !empty($page) && $page > 0) {
  32.  
  33. echo('<td align="left" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page='.($page-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><</font></a></td>');
  34.  }
  35.  
  36.  
  37. if($stron < 10) {
  38.  
  39. echo('<td align="center" style="background-color:#eee">');
  40.  
  41. for($i = 0; $i < $ile; $i++) 
  42. if($i == $page) echo($i);
  43. else echo('<b><a href="?page='.$i.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2">['.$i.']</font></a></b>');
  44. echo('</td>');
  45. }
  46.  
  47. else if($stron > 10) {
  48.  
  49. echo('<td align="center" style="background-color:#eee">');
  50.  
  51. for($j = 0; $j <= 2; $j++)
  52. if($j == $page) echo($j);
  53. else echo('<b><a href="?page='.$j.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2">['.$j.']</font></a></b>');
  54.  
  55. if($page > 3 && $page <= ($stron-5)) {
  56.  
  57. echo($separator.'<a href="?page='.($page-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.($page-1).']</b></font></a>
  58. <a href="?page='.$page.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.$page.']</b></font></a>
  59. <a href="?page='.($page+1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.($page+1).']</b></font></a>');
  60.  
  61. }
  62.  
  63. else if($page > 3 && $page <= ($stron-4)) echo($separator.'<a href="?page='.$page.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.$page.']</b></font></a>');
  64.  
  65. if($page <= $stron && ($stron-5) >= $page) {
  66.  
  67. echo($separator.'<a href="?page='.($stron-2).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.($stron-2).']</b></font></a>
  68. <a href="?page='.($stron-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.($stron-1).']</b></font></a>
  69. <a href="?page='.$stron.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.$stron.']</b></font></a>');
  70.  
  71. }
  72.  
  73.  
  74. else if($page <= $stron && ($stron-4) >= $page) 
  75.  
  76. echo($separator.'<a href="?page='.($stron-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.($stron-1).']</b></font></a>
  77. <a href="?page='.$stron.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.$stron.']</b></font></a>');
  78.  
  79. else if($page <= $stron && ($stron-1) >= $page) {
  80.  
  81. $srodek = $stron/2;
  82. $srodek = ceil($srodek);
  83.  
  84. echo($separator.'<a href="?page='.($srodek-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.($srodek-1).']</b></font></a>
  85. <a href="?page='.$srodek.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.$srodek.']</b></font></a>
  86. <a href="?page='.($srodek+1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.($srodek+1).']</b></font></a>'.$separator.'<a href="?page='.($stron-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.($stron-1).']</b></font></a>');
  87.  
  88. }
  89.  
  90. echo('</td>');
  91. }
  92.  
  93. if(is_numeric($page) && !empty($page) && $page >= 0 && $page < $ile) {
  94.  
  95. echo('<td align="right" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page='.($page+1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2">></font></a></td>
  96. <td align="left" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page='.$stron.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2">>></font></a></td>');
  97.  }
  98.  
  99. else {
  100. echo('<td align="right" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page='.($page+1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2">></font></a></td>');
  101.  
  102. }
  103. }
  104.  
  105. if($page == $stron) {
  106.  
  107. if(is_numeric($page) && !empty($page) && $page > 0) {
  108.  
  109. echo('<td align="left" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page=0&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><<</font></a></td>
  110. <td align="left" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page='.($page-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><</font></a></td>');
  111.  
  112. echo('<td align="left" style="background-color:#eee">');
  113.  
  114. for($i = 0; $i < $stron; $i++) echo('<a href="?page='.$i.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.$i.']</b></font></a>');
  115.  
  116. echo('</td>');
  117.  
  118.  }
  119. }
  120.  
  121. echo('</tr></table></td></tr></table>');
  122. ?>

P.S http://marcio.szu.pl/url.php tu mozna zobaczyc jak wyglada logujac sie na konto uw_test pass taki sam

P.S2 mam nadzieje ze Moderatorzy nie beda zli ze "rozjechalo" sie wszystko idzie to poprawic nie usuwajac posta?