<?php <table align="center"><tr>'); if(($page) < $stron) { echo('<td align="left" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page='.($page-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><<</font></a></td>'); } if($ile <= 15) { for($i = 0; $i < $ile; $i++) else echo('<b><a href="?page='.$i.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2">['.$i.']</font></a></b>'); } echo('<td align="right" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page='.($page+1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2">>></font></a></td>'); } else { echo('<td align="right" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page='.($page+1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2">>></font></a></td>'); } } if($page == $stron) { echo('<td align="left" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page='.($page-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><<</font></a></td>'); for($i = 0; $i < $page; $i++) echo('<a href="?page='.($page-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2">['.$i.']</font></a>'); } } ?>
Jednak chcialbym sobie zrobic takie cos mam np 30 stron i chcialbym zeby stronnicowanie wygladalo tak:
Kod
<< < 1,2,3,4,5...19,[b]20[/b],21,22,23...,25,26,27,28,29 > >>
Albo:
Kod
<< < 15,16,17,18,19,[b]20[/b],21,22,23,24,25 > >>
Gdzie >> to ostatnia strona a << to pierwsza to wiem jak zrobic jednak nie wiem jak zrobic zeby np od aktualnej strony bylo widac poprzednie 5 i nastepne 5, lub pierwsze 5 ostatnie 5 a posdrodku aktualna strona etc.... moze ktos opisac jak mam to wyliczac nie mam dzis glowy jutro mam egzamin z chemi, jednak nie potrzebuje gotowego kodu
OK panowie cos wykombinowalem w kodzie jest pelno warunkow ale dziala jak powinno mam nadzieje ze ktos mi pomoze napisac to troche inaczej bo watpie zeby Nospor rozwiazal to tak jak ja tyloma if'ami, a moze jednak.....
Jedyne co musze dodac/poprawic to podswietlanie aktualniej strony bo nie wszedzie ono sie znajduje i gdy dojedzie sie do ostatniej strony stronnicowanie ma dzialac na poprzedniej zasadzie a nie robic listing wszystkich stron jednak to ten sam mechanizm wiec jest to 5min kodzenia ale juz mi sie nie chce oto czesc kodu

<?php $liczba = 1; // co ile danych ma stronnicowac $query7 = ('select id from paste_bin where lang = "'.mysql_real_escape_string($_GET['lingua']).'"'); // zapytanie pomagajace obliczyc liczbe stron $stron = $ile-1; $separator = '...'; // separator uzyty pomiedzy nr stron $page = $_GET['page']; $all_code = mysql_query('select * from paste_bin where lang = "'.mysql_real_escape_string($_GET['lingua']).'" order by id desc limit '.$page*$liczba.','.$liczba, $db); // wyciagamy dane // to jest stronnicowanie jak widac jest burdel ale chyba da sie to poprawic :) <table align="center"><tr>'); if(($page) < $stron) { echo('<td align="left" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page=0&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><<</font></a></td>'); } echo('<td align="left" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page='.($page-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><</font></a></td>'); } if($stron < 10) { for($i = 0; $i < $ile; $i++) else echo('<b><a href="?page='.$i.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2">['.$i.']</font></a></b>'); } else if($stron > 10) { for($j = 0; $j <= 2; $j++) else echo('<b><a href="?page='.$j.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2">['.$j.']</font></a></b>'); if($page > 3 && $page <= ($stron-5)) { echo($separator.'<a href="?page='.($page-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.($page-1).']</b></font></a> <a href="?page='.$page.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.$page.']</b></font></a> <a href="?page='.($page+1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.($page+1).']</b></font></a>'); } else if($page > 3 && $page <= ($stron-4)) echo($separator.'<a href="?page='.$page.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.$page.']</b></font></a>'); if($page <= $stron && ($stron-5) >= $page) { echo($separator.'<a href="?page='.($stron-2).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.($stron-2).']</b></font></a> <a href="?page='.($stron-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.($stron-1).']</b></font></a> <a href="?page='.$stron.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.$stron.']</b></font></a>'); } else if($page <= $stron && ($stron-4) >= $page) echo($separator.'<a href="?page='.($stron-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.($stron-1).']</b></font></a> <a href="?page='.$stron.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.$stron.']</b></font></a>'); else if($page <= $stron && ($stron-1) >= $page) { $srodek = $stron/2; echo($separator.'<a href="?page='.($srodek-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.($srodek-1).']</b></font></a> <a href="?page='.$srodek.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.$srodek.']</b></font></a> <a href="?page='.($srodek+1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.($srodek+1).']</b></font></a>'.$separator.'<a href="?page='.($stron-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.($stron-1).']</b></font></a>'); } } echo('<td align="right" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page='.($page+1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2">></font></a></td> <td align="left" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page='.$stron.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2">>></font></a></td>'); } else { echo('<td align="right" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page='.($page+1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2">></font></a></td>'); } } if($page == $stron) { echo('<td align="left" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page=0&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><<</font></a></td> <td align="left" width="10px" style="background-color:#eee"><a href="?page='.($page-1).'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><</font></a></td>'); for($i = 0; $i < $stron; $i++) echo('<a href="?page='.$i.'&action='.$_GET['action'].'&lingua='.$_GET['lingua'].'"><font size="2"><b>['.$i.']</b></font></a>'); } } ?>
P.S http://marcio.szu.pl/url.php tu mozna zobaczyc jak wyglada logujac sie na konto uw_test pass taki sam
P.S2 mam nadzieje ze Moderatorzy nie beda zli ze "rozjechalo" sie wszystko idzie to poprawic nie usuwajac posta?