Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [serwer] obciążenie serwera
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mateuszpi
Witam
chciałbym się dowiedzieć czy można zobaczyć obciążenie serwera (fizycznie kompa-procesor,pamięć itp) jakie wymusza moja strona questionmark.gif
czy mozna takie sprawy określić czy musze prosić administracje serwera aby coś takiego podali. czy wogóle moge prosić o coś takiego czy to istnieje.

wydaje mi się że uruchominei na włanym kompie krasnala i tutaj analizowanie obciążenia serwera nie jest wyjściem.

Dzięki za wyjaśnienie gnębiących mnie kwestii.
redelek
Cytat(mateuszpi @ 5.09.2008, 15:53:11 ) *
Witam
chciałbym się dowiedzieć czy można zobaczyć obciążenie serwera (fizycznie kompa-procesor,pamięć itp) jakie wymusza moja strona questionmark.gif
czy mozna takie sprawy określić czy musze prosić administracje serwera aby coś takiego podali. czy wogóle moge prosić o coś takiego czy to istnieje.

wydaje mi się że uruchominei na włanym kompie krasnala i tutaj analizowanie obciążenia serwera nie jest wyjściem.
Dzięki za wyjaśnienie gnębiących mnie kwestii.

Powiem tak bez uprawnień to niewiele zrobisz. Każdy administrator ma uruchomione coś do monitorowania serwera, albo MRTG albo CACTI. Poproś niech zrobi dla Ciebie konto użytkownika i będziesz miał wyniki i podgląd obciążenia.

Pozdrawiam
Redelek
dadexix
jeśli masz dostęp do EXEC, oraz roces php jest na Twoim userze to możesz to zrobić... z linuxem kilka miechów nie obcowałem ale chyba `top`
redelek
Cytat(dadexix @ 5.09.2008, 17:31:40 ) *
jeśli masz dostęp do EXEC, oraz roces php jest na Twoim userze to możesz to zrobić... z linuxem kilka miechów nie obcowałem ale chyba `top`

Ale poleceniem top to zobaczy tylko swoje procesy, a na jego procesie nie będzie serwera www.

Pozdro
Redelek
mateuszpi
dzięki za informacje. zagadam do administracji czy coś takiego uda się dowiedzieć
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.