Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Przekazanie danych $_POST do innego okna
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
do
Witam, czy da się metodą $_POST przekazać dane z formularza.
Mój problem polega na tym, że posiadam kodowanie windows-1250, a firefox koduje w pasku adresu wg kodowania utf-8 i pobierane dane za pomocą $_GET nie są poprawnie zczytywane wg kodowania windows?
Marr
Jasne, że sie da $_POST'em w formularzu masz np
Kod
<form action="ojej.php" method="post">
<input type="text" name="ojejku" />
</form>

1. <?php
  2. echo $_POST['ojejku'];
  3. ?>

ot wszystko
do
Wiem że tak, można, z tym że ja to przekazuję do popupa i chcę to zrobić bez żadnego formularza:

1. <a href="#" onclick='window.open("fail.php?opt=ggg", "moje_okno", "menubar=no, width=300, height=300"); window("moje_okno").document.form1.descr.value="jakieś dane" '>Wyslij</a>

Okienko się otwiera a następnie wysyła dane, tzn tak miało być ale js nie działa :/
Shili
Zmień kodowanie.
Nie dość, że windows-1250 to przeżytek, to sama zmiana nie powinna być bolesna dzięki programom przeznaczonym do tego celu. Używasz wadliwych rozwiązań, to się nie dziw, że działają wadliwie winksmiley.jpg
do
Może nie powinna być bolesna, ale zapisz bezboleśnie dane z utf-8 do accessa? Dlatego szukam takiego rozwiązania a nie innego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.