Dziękuje za odpowiedzi.
Cytat
Po kliknięciu na baner powinno przenosić do np. liczenie.php?nazwa=nazwabanera. Tam też liczenie i potem przekierowanie headerem.
Cytat
MitS - w taki sam sposób co inne bannery.
Hmmm tu nie jestem pewien czy powinno tak być tzn. jeśli są bannery typu .swf, które posiadają w sobie 4 przyciski do 4 różnych stron to co wtedy?
Cytat
Rozwiązaniem tutaj powinien być if rozpoznający czy obraz banneru jest swf czy innym plikiem.
Sam if mam liczenie dla bannerów statycznych mam, ale z swf'ami nadal mam problem
Cytat
Reklamy flash powinny mieć zaszytą zmienną podawaną do pliku SWF w parametrze, która przechowuje adres na jaki ma przekierować - na odpowiednią stronę w twoim serwisie, który zliczy kliknięcie dla tej reklamy i przekieruje na odpowiedni adres końcowy.
Też ten pomysł wydaje się zły, gdyż osoba dająca banner reklamowy przykładowo daje ten sam banner dla 50 serwisów to wątpie czy tej osobie chciało by się specialnie dla mojego serwisu dodawać coś do action script'a w szczegolności gdy może się na tym nie znać (bo banner tej osobie mogła robić inna osoba).
Cytat
sprawdz czy onClick bedzie dzialal na obiekcie
mozesz tam podstawic plik ajaxa do zliczania
dzialalo by uniwersalnie dla wszystkich plikow swf, bez ich edycji
nie testowalem tego sposobu
sam na to już wcześniej wpadłem ale niestety to nie działa tak jak bym chciał tzn. onclick działa zanim animacja się pojawi, gdy się pojawi onclick już nie działa :/
To by było najlepsze rozwiązanie, ale niestety chyba odpada.
Ma ktoś jakieś jeszcze ciekawe pomysły które mogły by zadziałąć ?
Pozdrawiam