Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript]Dane z tablicy $_GET
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
piotrooo89
Mam lekki problem. Mianowice mam kod generujący okienko:

Kod
<script type="text/javascript">
    function PokazOkno ()
    {
    window.open('form.php','Dodaj termin','toolbar=no,status=no,location=no,directories=no,menubar=no,scrollbars=yes,re
izalbe=no,fullscreen=yes');
    }
</script>

i teraz w pliku .php mam zmienna $data=$_GET[data];

i chciałbym aby po kliknięciu linku do tego okienka została dodany element przechowywany aktualnie w owej tablicy. tzn:

1. <?php
  2. echo '<a href="java script:PokazOkno()" class="djd"><center>Dodaj</center></a>';
  3. ?>

dokładnie po kliknięciu tego wyświetliło sie nowe okienko z adresem:
form.php?data=2008-01-01
Maxik
Kod
<script type="text/javascript">
    function PokazOkno (data)
    {
    window.open('form.php?data='+data,'Dodaj termin','toolbar=no,status=no,location=no,directories=no,menubar=no,scrollbars=yes,re
izalbe=no,fullscreen=yes');
    }
</script>

1. <?php
  2. echo '<a href="java script:PokazOkno('2008-01-01')" class="djd"><center>Dodaj</center></a>';
  3. ?>
piotrooo89
wszystko ok. tylko mały problem odejmuje mi tą data:

robie tak:
  1. <?php
  2. echo '<a href="java script:PokazOkno('.$data.')" class="djd"><center>Dodaj</center></a>';
  3. ?>

i w wyniku otrzymuje 1967 rok
Maxik
Może zamiast ' daj ", pamiętaj żeby wykomentować:
  1. <?php
  2. echo '<a href="java script:PokazOkno(\"2008-01-01\")" class="djd"><center>Dodaj</center></a>'
  3. ?>
piotrooo89
ale zobacz:

1. <?php
  2. echo '<a href="java script:PokazOkno('.$data.')" class="djd"><center>Dodaj</center></a>';
  3. ?>

ja mam tu zmienna jak to w tym wypadku zrobić? te ciapki mnie wykończą.
phpion
Zobacz czy już w samej zmiennej nie siedzi liczba zamiast daty. Jeśli nadal jest tam data to zrób tak:
  1. <?php
  2. echo '<a href="java script:PokazOkno(''.$data.'')" class="djd"><center>Dodaj</center></a>';
  3. ?>
piotrooo89
phpion idealnie... tobie Maxik również dziękówka.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.