Kończę aplikację na frameworku Symfony. Została mi część aby po zalogowaniu w tej aplikacji użytk. nie musiał logować się ponownie w Kayako i VBulletin. Problem jest także gdy zmieniam atrybuty obiektu 'user', tzn np ->getUser()->setAttriubute(...) to symfony odnawia sesję (tworzy nowy plik). Aplikacja musi obsłużyć także te sytuacje.
Mechanizm sesji realizuję przez pliki a nie bazę danych. Wiem, że VBulletin korzysta z bazy danych. Należałoby tak to zintegrować (rozszerzyć) aby zachować nie naruszać istniejących mechanizmów aplikacji.
Każda strona (np Kayako) powinna obsłużyć dwie pozostałe (stworzyć plik sesji lub zmodyfikować tabelę sesji w bazie).
Wszystko będzie podpięte pod jedną domenę. Jeśli uznam, że zadanie nie jest warte czasu to użyję cookie do podpowiadania użytkownikowi (przez domyślne wartości pól typu 'username') jego loginu.
Szukałem w google i nic znaczącego nie znalazłem.
Pytanie: czy ktoś miał do czynienia z takim problemem ( i przy tych aplikacjach)?
Ile wam średnio zajęłoby to czasu? Czy warto podzlecić to zadanie? Dobry pomysł z rozwiązaniem cookie?