Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] Dodawanie rekordów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Dizzy
No więc mam skrypt który za pomocą linku:
  1. <?php
  2. dodaj.php?user=%s&acc=%s&pass=%s&notatka=%s
  3. ?>

Kod php skrypty:
  1. <?php
  2. include 'Konfiguracja/Konfiguracja.php';
  3.  
  4. if (isset($_GET['user'])){
  5.    $user=$_GET['user'];
  6.    } else {
  7.    $user='';}
  8. if (isset($_GET['acc'])){
  9.    $acc=$_GET['acc'];
  10.    } else {
  11.    $acc='';}
  12. if (isset($_GET['pass'])){
  13.    $pass=$_GET['pass'];
  14.    } else {
  15.    $pass='';}
  16. if (isset($_GET['notatka'])){
  17.    $note=$_GET['notatka'];
  18.    } else {
  19.    $note='';}
  20. $ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
  21. if (isset($user) && isset($acc) && isset($pass) && isset($note) && isset($ip)  ) {
  22. $query = "INSERT INTO users_extra (id, user_login, user_acc, user_pass, user_notatka, new, user_ip, srv_type, user_date) VALUES (0 , '$user' , '$acc' , '$pass' , '$note', '1', '$ip', 'ViP', NOW())";
  23. if (@mysql_query ($query)) {
  24. echo "D";
  25. } else {
  26. echo "N D"; }
  27.  
  28. } else {
  29. echo " NIE TAKI LINK ";
  30. }
  31.    
  32. ?>

I teraz potrzebuje zrobić aktualizacje tak aby dodawał rekordy to bazy w taki sposób:
  1. <?php
  2. dodaj.php?user=%s&acc=%s&pass=%s&notatka=%s&lp1=Player1_Name (Player1_World)&lp2=Player2_Name (Player2_World)
  3. ?>

I tak aby lp$ mogło dojsc do 20 ale nie koniecznie... tak aby dodawało jakby niebyło żadnego lp
Czy mógłby mi ktos pomoc?
Mój poziom umiejętnosci pisania skryptów w php jest równy raczkowaniu...
plurr
Insert z GET'a ?! Stworz normalna formatke z przesylaniem post'a, nastepnie waliduj dane.
Dizzy
o0 Nie... to jest dobrze ma dodawac dane za pomocą GET'a po przez link...
erix
Ale dlaczego...? Przecież przez GET masz limit 1024 znaków, poza tym - zwykle przesyłanie jakichś większych formularzy realizuje się właśnie przez POST.

Poza tym, Twój kod jest podatny atak SQL Injection. Przeszukaj to forum, był osobny temat dla tego zagadnienia.
mecenas
Cytat(Dizzy @ 26.11.2008, 17:25:44 ) *
Mój poziom umiejętnosci pisania skryptów w php jest równy raczkowaniu...

Się uparł i mu daj winksmiley.jpg

erix ma racje. Skoro jak sam twierdzisz - jesteś zielony - posłuchaj rad bardziej doświadczonych kolegów smile.gif
Oczywistym jest, że to rozwiązanie jest ZŁE i lepiej się przy nim nie upierać...

Chyba, że masz jakieś sensowne argumenty ku takiemu rozwiązaniu. Napisz - przedyskutujemy.
I weź pod uwagę, że certyfikowany przez zenda programista raczej Ci głupot nie napisze
(tu odrobina prywaty - erix, szacuneczek, oby jak najmniej takiej konkurencji jak Ty winksmiley.jpg )
Dizzy
No więc skrypt jest jaki jest...
Na nic więcej mnie nie stac wstydnis.gif
I jednak wolał bym przy nim pozostac...

A co do prozby... mógłby ktos to dla mnie wykonac? Napewno w przyszłosci się odwdzięcze... aaevil.gif

~ ODŚWIEŻAM ~
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.