Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] przefiltrowanie tekstu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sirkus
Witam,

chciałbym się dowiedzieć jak mógłbym w php przefiltrować tekst z linków tzn. chodzi o coś takiego

tekst tekst tekst tekst tekst <a href="adres"> tekst</a> tekst tekst tekst

aby przefiltrowany tekst pozbył się pogrubionego tekstu

jak to można wykonać questionmark.gif
z góry dzięki
ayeo
strip_tags();
sirkus
niestety nie o to mi chodziło bo
strip_tags();
usuwa wszystkie znaki html, a nie o to mi chodzi

już wyjaśniam dokładnie

mam np:

$tekst='<tr><td colspan="2"><p><font style="font-size: 9pt;" color="#cccccc" face="Verdana">Przed intensywnymi opadami śniegu oraz oblodzeniem na drogach ostrzega Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej (IMGW). Według IMGW, z tego powodu utrudnienia komunikacyjne wystąpią już w piątek po południu. Intensywne opady śniegu dotyczą woj. dolnośląskiego i woj. opolskiego i mają trwać... <a href="index.php?function=show_all&amp;no=84">więcej</a></font></p></td></tr>';

i teraz czym przefiltrować $tekst aby pozbyć się tylko tego co jest pogrubione a reszta żeby pozostała bez zmian,
wogóle jest to wykonalne w jakiś prosty sposób questionmark.gif
nevt
poszukaj w manualu i poczytaj o funkcji str_replace( ... )
sirkus
poczytałem, zapamiętałem ale to chyba też nie to, ponieważ za pomocą str_replace mogę zamienić elementy które znam na jakieś inne które podam, jednak w moim przykładzie, dzięki str_replace pozbyłbym się tych elementów: <a href=" "> </a>, zamieniając je na pusty ciąg znaków, jednak w tekstach jakie mam jest mnóstwo różnych linków i nie wiem jak pozbyć się tej (pogrubionej) części z linka <a href="index.php?function=show_all&amp;no=84">anchor</a>

pomoże ktoś questionmark.gif nie liczę na gotowca, ale choćby jakąś wskazówkę bo niestety ani strip_tags(); ani str_replace( ); (przynajmniej nie samo) nie rozwiązuje chyba mojego problemu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.