W formularzu mam kilkanaście pół które są uzupełniany w tym kodzie poniżej za pomocą funkcji _POST. I chodzi mi, aby utworzyć zabezpieczenie/warunek, że jeśli nie uzupełni się jakiegoś pola to wyskoczy powiadomienie. Napisałem to co mam poniżej, ale jesli nie wpiszę się kilku wartosi to skypt mimo to obliczy to co ma obliczyc.
Chodiz mi cos w postsci exit tylko zbytnio nie poznałem jescze tej funski i nie znam jej skutków.
<?php $blad = 0; $imie = $_POST['imie']; $nazwisko = $_POST['nazwisko']; $xp = $_POST['xp']; //doswiadczenie $r = $_POST['r']; //reflex $k = $_POST['k']; //kondycja $s = $_POST['s']; //sila $tj = $_POST['tj']; //technika jazdy $ts = $_POST['ts']; //technika stratu $wiek = $_POST['wiek']; //wiek $suma = ($r+$k+$s+$tj+$ts); //suma skille $sumaxp = ($suma+$xp); //suma skilli + doswiadczenie $liczbax = 1000; //liczba do pensji $srednia = ($suma)/5; //srednia skili $podstawa = $suma; // do podpisu $wykladnik = (3+0.01*(27-$wiek)); //Do kasy za podpis $wykladnik2 = 5; // do pensji \"; } \"; } \"; } \"; } \"; } \"; } \"; } \"; } \";} else { } ?>