Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Systemy płatności
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
b_chmura
Witam
Witam, chciałbym poszerzyć swoje horyzonty i ofertę wzbogacić o sklepy internetowe. Jednak istnieje jeden problem... nie wiedzieć czemu ("powietrze ma dla mnie zapach acetylenu", hehe ot taki żarcik) pierońsko boję się systemów płatności... tj. integracja sklepu z serwisami takimi jak PayPal i... no właśnie jakie są jeszcze? Ciekawią mnie też takie sposoby jak płatność kartą kredytową(płatniczą). Na pewno wielu z was nie raz się z tym spotkało. Podzielcie się swoimi sposobami, wytłumaczcie i doradźcie smile.gif

Ps: szczerze? nie wiem czy to odpowiedni dział a nie potrafię go utożsamić z innym...

Pozdrawiam
Chmura B.
f1xer
trochę ciężkie pytanie, ja na przykład dodawałem system platnosci.pl do jakiegoś kaszaniastego sklepu biggrin.gif ale to nic trudnego trzeba przejść te strony każdy taki system daje ci kod niezbędny do przeprowadzenia transakcji oraz mówi jakie kody zwraca w odpowiedzi i to wszystko. Ty tylko bierzesz taki kod i podstawiasz własne zmienne jak wartosc itp.
tomek_
ja w kilku projektach korzystałem z http://dotpay.pl/

klientom odpowiadał, dokumentacja do tego jest dość przystępnie napisana więc nie powinno być problemu z implementacją. Dają też przykładowy kod ale osobiście z niego nie korzystałem i sam stworzyłem sobie odpowiednie skrypty.
webasek
Ja korzystałem z platnosci.pl i i allpaya na prawdę nie ma się czego bać oba te systemy dają łatwe i zrozumiałe instrukcje instalacji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.