Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] funkcja mail(); nie wysyła na każdy serwer.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bobo168
Witam mam prosty kod wysyłający maile za pomocą użycia funkcji mail() :
  1. <?php
  2. $nazwa = 'sewis www'; // nazwa serwisu
  3. $email = 'email@o2.pl'; //email serwisu
  4. $temat = 'Zaproszenie'; //temat maila
  5. $adres = 'http://bobo168.sports24.pl/system%20polecania/index.php'; // adres www naszego seriwsu
  6. $q = mysql_query('select login,email from users where id='.$_SESSION['id']);
  7. $tresc = 'Zostałeś zaproszony do serwisu '.$nazwa.' przez urzytkownika o loginie: '.$t['login'].' oraz e-mailu: '.$t['email'].' kliknij w poniższy link aby się zarejestrowac: '.$adres.'?site=rejestracja&id='.$_SESSION['id']; //tresc maila
  8. $zapisz_emaila = mysql_query('insert into email set email=''.$_POST['mail_znajomego'].''');
  9. $headers = 'From:'.$nazwa.'<'.$email.'>'."r\n" .
  10.            'Reply-To: '.$email . "r\n".
  11.            'MIME-Version: 1.0' . "r\n".
  12.            'Content-type: text/plain; charset=utf-8' . "r\n";
  13.        $wyslij_maila = mail($_POST['mail_znajomego'] , $temat , $tresc , $headers , '-fwebmaster@example.com');
  14.        if ($wyslij_maila and $zapisz_emaila) echo 'Mail został wysłany<br/>';
  15.        else echo 'Błąd podczas wysyłania maila upewnij się czy wypełniłeś wszystkie pola!<br/>';
  16. ?>

No i tak maile wysyłane są na o2.pl poprawnie na gmailu traktowane są jako spam a na interie i onet wogóle nie dochodzą...
Co zrobic żeby wszędzie dochodziły bez problemu? Dodam że sprawdzałem ten kod na 2 serwerach więc raczej nie jest to wina mojego serwera...

Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam!
than
Bardzo możliwe ze serwer jest na czarnej liście a wtedy maile będą traktowane jak spam, szczególnie że są wysyłane przez php.
Spróbuj przez smtp (phpmailer).
bobo168
Zdążyłem sprawdzic na 4 serwerach więc raczej nie możliwe jest że serwer jest na czarnej liście zresztą i tak czy siak nawet jakby był to mimo to maile dochodzily by na onet i interie i byly by w "spam" a nie dochodzą wogóle...
than
Wszystko jest możliwe ;p
Zainteresuj się klasą phpmailer. Wysyłanie przez smtp jest lepszym pomysłem niż przez mail().
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.