Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][JavaScript]Problem z Tiny MCE
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
moominek
Witam

Postanowiłem użyć edytora TINYMCE aby zmeiniać zawartość pliku. Niestety nie zapisują mi się żadne znaczniki w których używane są nawiasy (np. kolor i wielkość czcionki, dodawanie obrazków i innych mediów). Przy dodawaniu obrazków w ich opisie i linku zamiast tego co wpisuje po zapisaniu pojawiają sięznaczki '  "/ ' lub ' %22 '.

Scrypt którym ładuje edytor tinymce:

Kod
<script type="text/javascript" src="edytor/tiny_mce.js"></script>

<script type="text/javascript">

tinyMCE.init({

// General options

mode : "textareas",

theme : "advanced",

// Theme options

theme_advanced_buttons1 : "save,newdocument,|,bold,italic,underline,strikethrough,|,justifyleft,justify
enter,justifyright,justifyfull,styleselect,formatselect,fontselect,fontsizeselec
",<BR>     theme_advanced_buttons2 : "cut,copy,paste,pastetext,pasteword,|,search,replace,|,bullist,numlist,|,outd
nt,indent,blockquote,|,undo,redo,|,link,unlink,anchor,cleanup,help,code,|,insert
ate,inserttime,preview,|,forecolor,backcolor",<BR>     theme_advanced_buttons3 : "tablecontrols,|,hr,removeformat,visualaid,|,sub,sup,|,charmap,emotions,iespe
l,media,advhr,|,print,|,ltr,rtl,|,fullscreen",<BR>     theme_advanced_buttons4 : "insertlayer,moveforward,movebackward,absolute,|,styleprops,|,cite,abbr,acron
m,del,ins,attribs,|,visualchars,nonbreaking,template,pagebreak",<BR>     theme_advanced_toolbar_location : "top",

theme_advanced_toolbar_align : "left",

theme_advanced_statusbar_location : "bottom",

theme_advanced_resizing : true,

// Example content CSS (should be your site CSS)

//content_css : "css/content.css",// Drop lists for link/image/media/template dialogs

template_external_list_url : "lists/template_list.js",

//external_link_list_url : "lists/link_list.js",<BR>     //external_image_list_url : "lists/image_list.js",

//media_external_list_url : "lists/media_list.js",

// Replace values for the template plugin

template_replace_values : {

username : "Some User",

staffid : "991234"

}

});

</script></P><P>

a zawartość texarea w którym zmieniam treść strony wysyłam metodą POST

Kod
cho('<form method="post" action="zapis.php?strona='.$strona.'">');

echo(' <textarea id="dane" name="dane">');

if (file_exists('../podstrony/'.$strona))

readfile('../podstrony/'.$strona);

else  

echo ("nie istenieje taka strona");

?>

</textarea>

<input type="submit" name="save" value="Submit" />

<input type="reset" name="reset" value="Reset" />

</form>

Nie rozumiem w czym jest problem bo jak scryptem odczytuje zmienną dane która powinna zawiraćzmieniony tekst znaczników tych już nie ma :/. Czy to wina sposobu przekazywania zmiennych czy może samego TINYMCE questionmark.gif

questionmark.gif
Kildyt
Przy dodawaniu treści do bazy użyj funkcji mysql-real-escape-string. Jeżeli to nie pomoże to przy wyświetlaniu treści użyj funkcji stripslashes.
moominek
Dzięki stary smile.gif

Mój skrypt w załozeniu ma działać na plikach winksmiley.jpg więc pierwsza funkcja odrazu odpada. Ale użyłem drugiej funkcji w czasie zapisu do pliku i wszystko śmiga smile.gif Dzięki uratowałeś mi życie winksmiley.jpg

Pozdrawiam i życze Wszystkiego najlepszego w nowym roku smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.