Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Konto demo w grze
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
_Martin_
Witam Panów!

Mam pytanie bo nie wiem jak się do tego zabrać Mam jeden sposób ale trochę lamerski winksmiley.jpg

Chodzi o to jak byście wy zrobili dla gry internetowej konto Demo Do pokazania?
Zeby wszystkie opcje były wyłączone coś al screeny smile.gif tylko ze mozna przeglądać.
Robienie 2 działów dla demo takich samych ale z wyłączonymi opcjami to głupota

Jakieś pomysły.

Pozdrowionqa smile.gif
ArekJ
Najłatwiej to chyba IF'ami jechać. Jeźeli konto ma ID np. 2 (id konta demo) to wtedy nic się nie wykonuje.
phpion
Jeżeli masz jakąś obiektową nakładkę na komunikację z bazą danych to możesz dać warunki do odpowiednich metod, np.:
  1. <?php
  2. public function insert() {
  3.    if (!IS_DEMO) {
  4.        // wykonujesz normalnie kod metody
  5.    }
  6. }
  7. ?>

Analogicznie dla update i delete. Niewielkim nakładem pracy osiągniesz zamierzony efekt. Jeżeli natomiast masz wszystko trzaskane przez np. mysql_query to wówczas możesz skorzystać z innego użytkownika przy nawiązywaniu połączenia. Użytkownik ten nie miałby uprawnień (na poziomie bazy danych) do INSERT, UPDATE, DELETE. Tutaj jednak będziesz miał problem z wyświetlanym komunikatem o braku uprawnień do wykonania danej operacji (co również jest do obejścia).
_Martin_
Tak mam konta z ID I Z Prawami np * to admin moderator to moderator paru działó forum ect
Wiec moze ifami to troche duzo roboty chodz mam wszystko na tpl'ach i routerze (Stylach) wiec to zaden problem coś wykombinować tylko ja nie umiem hehe smile.gif

Co do twojej propozycji to phpion to niezłe tylko nie rozuimem troche tego
Moge zrobić przykładowo konto Demo gdzie będzie się logował smile.gif Tylko właśnie wytłumacz szerzej tą funkcje is demo ?

ALBO Zrobić tylko jakąś funkcje gdzie INSERT DELTE UPDATE Nie bedzie mógł wykonać co ty na to ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.