Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Skrypt] Wyświetlenie newsów z 3 systemów newsowych
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Ogdi
Witam!

Mam pewien problem, i mam nadzieję że mi pomożecie go rozwiązać. Mianowicie posiadam 3 niezalezne systemy newsowe - X, Y i Z, których newsy są przechowywane są w 3 oddzielnych plikach tekstowych. Każdy system wyświetla swoje newsy w swoim pliku - dajmy na to xnews.php, ynews.php i znews.php. I tu zaczyna się problem - nie wiecie może jak powinien wyglądać plik wyświetlający newsy ze wszystkich 3 baz, ustawione chronologicznie i ograniczone do wyswietlania max 6 newsów?

Jeśli powyższy tekst jest niejasny, to proszę napiszcie tutaj, a ja omówie go dokładniej. Jeśli chodzi o systemy newsowe to sąto skrypty News Asystent 1.5.

Z góry dziękuje

Pozdrawiam
Ogdi
Problem rozwiązany!
Ogdi
Jednak nie rozwiązany... Za dużo przerabiania i w ogóle. A więc zaczynamy od początku. Nie bede zakladal nowego topicu - napisze o tym tutaj :

Mianowicie, poszukuję skryptu newsów, w którym możnaby było dodawać newsy w kategoriach (np AAA, BBB i CCC) i który miałby opcję wyświetlania, dajmy na to, tylko jednej kategori...

Zna ktoś taki skrypt?
Bakus
Tworzysz zwykły najzwyklejszy system newsów, gdzie dodatkowo dodajesz pole "dzial".
Później wybierasz przez:
[sql:1:0db5f4665a]SELECT * FROM tabela WHERE `dzial`='AAA';[/sql:1:0db5f4665a]
i gotowe...
By było ładnie można zrobić np.:
[php:1:0db5f4665a]<?php
mysql_query("SELECT * FROM tabela WHERE `dzial`='" . $_GET["dzial"] . "';");
?>[/php:1:0db5f4665a]
i w tedy przekazujesz nazwę/id działu jako parametr get stronki...
Napisanie systemiku newsów z w/w założeniami to ok. 4-5 g. pracy z przerwą na wycieczkę do pobliskiego pubu... winksmiley.jpg
Szukanie gotowca zajmie Ci więcej... winksmiley.jpg
Ogdi
Heh, dzięki za twoją pomoc - skryptu newsów sobie nie napisze bo po prostu nei umiem :] znajde gotowca z mysql i sproboje przerobic :]

THX
Ogdi
Juz znalazlem gotowy skrypt :] Prawdziwy kombajn - polecam kazdemu kto nie umie pisac wlasnych skryptow!!!

http://cutephp.com/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.