Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Symfony 1.2 i admin_double_list
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
stachuf11
witam,
jak w symfony 1.2 zdefiniować pole typu admin_double_list gdy tworze moduł przez symfony propel:generate-admin a nie symfony propel:init-admin,
we wczesniejszych wersjach przy init-admin było bez problemu, a tutaj nie wiem
czy ktoś pomoże ?
pozdrawiam
axi
Jak to zrobić opisane jest w tym przepisie (cookbook).

A w skrócie
1. Instalujesz sfFormExtraPlugin (i go włączasz w ProjectConfiguration, jeśli stosujesz "white list" pluginów)
2. W klasie formularza mającego mieć listę podwójną w configure() dla odpowiedniego pola (które do tej pory było typu sfWidgetFormChoice) dajesz:
Kod
$this->widgetSchema['odpowiednie pole']->setOption('renderer_class', 'sfWidgetFormSelectDoubleList');

Jeśli chcesz mieć własne labele pól itp. to dokładasz np.
Kod
$this->widgetSchema['odpowiednie pole']->setOption('renderer_options', array('label_associated' => 'Nieprzypiasani'));

Ponieważ korzystasz z Symfony 1.2 nie musisz martwić się javascritami, które są dołączane automatycznie (zarówno sam plik, jak i akcja przy submicie), o ile tylko opublikowałeś potrzebne dla pluginu pliki w folderze web.
stachuf11
dziekuję serdecznie za pomoc, przyznam że nie zagładałem do cookbook wersji 1.2 i dlatego nie znalazłem,

hmm ale coś mi tu nie gra, bede wzorował się na przykładzie z podanej strony
tabela DemoArticle nie ma pola o nazwie 'demo_category_article_list' do ktorej niby przypisujemy pozniej DoubleList,
więc w formularzu nie będzie takiego pola
axi
Tabela demo_category_article definiuje dwa klucze obce, z czego jeden wskazuje na klasę DemoArticle. Formularz bazowy (DemoArticleBaseForm) powinien mieć utworzone pole demo_category_article_list.

Jeśli build-forms nie generuje go, spróbuj build-all (jeśli nie chcesz stracić danych w tabeli odpowiadając nie, na nadpisanie). Mam wrażenie, że u mnie dopiero ta druga metoda utworzyła to pole, ale nie jestem pewny na 100%.
stachuf11
namęczyłem się troche, ale juz dziala,
niestety nie miałem tego pola demo_category_article_list, mimo że po kolei były wykonywane polecenia

symfony propel:build-model
symfony propel:build-forms
symfony propel:build-filters

dopiero tak jak jest w przykladzie i tak jak zalecałeś

symfony propel:build-all

stworzyło to pole dodatkowe
a reszta to tak jak w przykładzie
jestem Tobie bardzo wdzieczny Axi, dziekuje za pomoc
pozdrawiam serdecznie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.