Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony][Solved]pytanie odnośnie logowania i tutoriala
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
nieraczek
Uczę się symfony i mam pytanie odnośnie logowania. Na stronie głównej u mnie są wyświetlane książki i autorzy. Chciałbym żeby edycja książek i autorów była możliwa tylko po logowaniu. Więc dla wszystkich stron z wyjątkiem 'index' zrobiłem formularz logowania wg tego tutoriala: http://www.symfony-project.org/jobeet/1_2/Doctrine/en/13 - zrobiłem to dla frontend, nie robiłem w tym celu backend, bo jak rozumiem backend to strona przeznaczona tylko adminów.
W bazie danych zrobiłem również tabelę:

uzytkownicy:
id_uzytkownicy PK
uzytkownik
haslo

W jaki sposób zrobić by zalogować się mogła osoba, której login i hasło jest w tej tabeli, bo w tutorialu jest tylko opis dodawania administratora:
  1. <?php
  2. $ php symfony guard:create-user fabien SecretPass
  3. $ php symfony guard:promote fabien
  4. ?>

----------------

Nie zauważyłem, że zostału utworzone tabele do logowania w bazie danych tongue.gif
----------------

Nie zauważyłem, że zostału utworzone tabele do logowania w bazie danych tongue.gif
galileox86
Rozumie ze doinstalowales plugin sfGuardDoctrine a potem uzyles polecen sfymfony doctrine:build-all-load questionmark.gif Oczywiscie to polecenie tworzy wszystkie info w bazie generuje klasy modelu formularzy filtrow, aktualizuje baze i wrzuca przykladowe wartosci do bazy. Tak wiec jak nie masz nic w bazie sprawdz to polecenie i zobacza moze ci jakies bledy wyskakuja

Dobra moj blad nie zauwazulem SOLVED :?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.