Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/mysql] Formualrz zmiany hasła [rozwiązane]
Forum PHP.pl > Forum > PHP
dpzcwa
Witam
kto mi powie co jest nie tak w tym kodzie, dodam że kiedy zmienne przesyłam przy pomocy GET to wszytko ładnie działa, zmienne przypisane na stała or przez sesje niestety powodują problem z poprawny działaniem tzn nie działa. Z góry dzięki za pomoc ja już od tego osiwiałem sad.gif
  1. <?php
  2. echo "Przy edycji posta sypie się kod :/ ";
  3. ?>
Foxx
Ja wiem, że Ty wiesz o co Ci chodzi, ale przeczytaj to co napisałeś:
Cytat
zmienne przypisane na stała or przez sesje niestety powodują problem z poprawny działaniem tzn nie działa

snitch.gif

Napisz jakie są objawy, komunikaty, błedy, co chcesz osiągnąć, cokolwiek.
dpzcwa
to co chce osiągnąć to widać po kodzie, problem polega na tym że jest to kopia mojego drugiego prawie identycznego pliku różnica jest tylko taka że
w kodzie którym pokazałem zmienna $a i $id jest przypisana na stałe i akurat ten kod nie działa cały czas wyświetla się formularz zero komunikatów, za to oryginalny plik który zmienne $a i $id jest ściągana GETEM wszystko jest ok. I nie wiem o co kaman w czym problem jest z tym plikiem sad.gif
Jaśniej to już chyba się nie da wytłumaczyć.
Połączenie z bazą jest ok tabele są itd.
Foxx
Cytat(dpzcwa @ 11.02.2009, 20:54:36 ) *
to co chce osiągnąć to widać po kodzie

mylisz się (tym bardziej, że ten kod != co chcesz osiągnąć)
Cytat(dpzcwa @ 11.02.2009, 20:54:36 ) *
Jaśniej to już chyba się nie da wytłumaczyć.

i tu też...

Nie rozumiem dlaczego miałby się nie wyświetlać cały czas formularz skoro:
  1. <?php
  2. $a = 'edit';
  3. $id = '39';
  4. if($a == 'edit' and !empty($id)) {
  5. ?>

Co to jest changepass.php, jak wygląda kod w nim...
dpzcwa
changepass.php - nazwa pliku z którego jest powyższy kod

proszę nie patrzeć na linki <powrót> one są z oryginalnego pliku tego który działa i docelowo będą zmienione na poprawny

1. <?php
  2. $a = 'edit';
  3. $id = '39';
  4. if($a == 'edit' and !empty($id)) {
  5. ?>

Jest to warunek na wyświetlenie formularza do zmiany hasła
po naciśnięciu buttona save strona powinna się przeładować i wyświetlić odpowiedni komunikat niestety strona przeładowuje się ale komunikat nie jest wyświetlany i hasło nie jest zmieniane w bazie
Foxx
  1. <?php
  2. elseif($save == 'save') // zmien to na
  3.  
  4. elseif($_POST['save'] == 'save')
  5. ?>

i usuń to sztywne przypisanie bo przecież zawsze będzie wchodził do tego ifa i nie będzie robił nic więcej.
dpzcwa
Cytat(Foxx @ 11.02.2009, 21:12:32 ) *
  1. <?php
  2. elseif($save == 'save') // zmien to na
  3.  
  4. elseif($_POST['save'] == 'save')
  5. ?>

i usuń to sztywne przypisanie bo przecież zawsze będzie wchodził do tego ifa i nie będzie robił nic więcej.

zmienna $id = '39' or $id = $_SESSION['userid']; i tak będzie przypisana na sztywno....
Już wiem jak to obejść aaevil.gif spojrzałem na ten kod pod innym kątem i rozwiązanie samo się znalazło thx

12 luty 2009
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dzisiaj dopiero zabrałem się za przelanie moich zbłąkanych myśli. All działa tak jak chciałem biggrin.gif
pozdrawiam i thx za nawrócenie na poprawną drogę myślenia.
Temat uważam za zamknięty
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.