Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Backend i jego CSS
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Ravv
Witam.
Nie wiem czemu po wygenerowaniu panelu admina jest on w ogóle nie ostylowany. Robiąc Jobeet tutorial - u nic od razu panel jest ładnie ostylowany i w ogóle... U mnie zupełny brak stylów.
Sekcja <head> w layout.php dla backenda wygląda tak:
  1. <title>Jobeet Admin Interface</title>
  2. <link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" />
  3. <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="/sfPropelPlugin/css/global.css" />
  4. <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="/sfPropelPlugin/css/default.css" />
  5. <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="/css/main.css" />
  6. <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="/css/admin.css" />
  7. </head>

Nie wiem skąd to się wzięło, powinno być chyba coś z a;liasem sf/sf_admin przed... Poza tym to nie wiem w jaki sposób Symfony może dołączyć coś z /sfPropelPlugin/css ... przecież nie ma tam dostępu...

Po przekopiowaniu wymienionych w <head> stylów wprost do /web/css -> coś się dzieje, ale układ jest kompletnie rozjechany :/. Obrazki też muszę kopiować do /web/images...

Jak sobie z tym poradzić?
Pozdro.
destroyerr
A zrobiłeś symfony plugin:publish-assets?
mike
Starting up the Project :: Web Server Configuration
To czego potrzebujesz to zawartość folderu /sf
Ravv
@destroyerr:
Bingo! Zadziałało... Ehh, a tyle czasu straciłem by jakoś CSS zadziałał w backendzie, a tu wystarczyła głupia komenda :/... Mogli to napisać w tutorialu do Jobeet'a dry.gif
mike
Cytat(Ravv @ 18.02.2009, 17:02:40 ) *
Bingo! Zadziałało... Ehh, a tyle czasu straciłem by jakoś CSS zadziałał w backendzie, a tu wystarczyła głupia komenda :/... Mogli to napisać w tutorialu do Jobeet'a dry.gif
plugin:publish-assets jest tylko alternatywą między innymi tego co ja napisałem. Dlatwgo wspominają o nim na pod koniec Jobeeta.
Rezultat jest ten sam.
destroyerr
plugin:publish-assets nie jest alternatywą dla ustawienia aliasu na katalog web/sf. Zbiera wszystkie pliki z katalogu web każdego pluginu i wrzuca je (zależnie od systemu) do katalogu web projektu.
Oczywiście można ustawiać dla każdego pluginu alias, ale może to być czasami niemożliwe, nudne etc.

Ty mike pisałeś tylko o katalogu web dla samego symfony bez jego pluginów, takiego przypadku polecenie to nie obejmuje, nic nie zostanie przeniesione. Jeśli się mylę pokaż gdzie tak napisali winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.