Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zawartość kodu na ekranie w safari
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Czadus
Witam. Przeszukałem to forum, przeszukałem również na google. Nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na pytanie, skąd bierze się mój problem. Dziwne kody, części xhtml, czasami JavaScript pojawiają się na ekranie, po odświeżeniu strony wszystko znika. Przełączam się za pomocą linku w inne miejsce, najczęściej sytuacja powtarza się. Dołączam link do screena przykładowego.

Napisałem temat tutaj, ponieważ nie wiem z czego dokładnie może on wynikać i co może być tego powodem.

mike
Niepoprawnie złożony HTML. Jaki to ma związek z PHP? Żaden.
Sprawdź poprawność swojej strony
Czadus
Strona przechodzi poprawnie walidację, we wszystkich przeglądarkach wszystko jest ok, poza SAFARI. Napisałem, że nie mam pewności gdzie wstawić ten temat, ponieważ nie wiem, gdzie leży przyczyna. Szczególnie, że pierwszy raz spotykam się z takim czymś.
mike
No to bez kodu nic nie poradzimy. Daj linka.
Mechanik nie naprawia samochodu tylko na niego patrząc, nie? tongue.gif
Czadus
Oto link do strony: http://new.parastudio.pl/pl/aktualnosci/

Całości kodu nie jestem w stanie dać, ponieważ sporo tego jest wszystkiego.....
mls
Wszystko działa jak najbardziej poprawnie (Safari 3.2.1, OS X 10.5.6). Polecam wyczyszczenie cache (Safari > Opróżnij pamięć podręczną).
Czadus
Niestety i ten manewr nie pomógł. Pewnie będę musiał poczekać na stabilniejszą wersję safari, w końcu w każdej inne przeglądarce wszystko działa poprawnie, ponadto nie ma kod błędów, waliduje się, no poza drobnymi elementami nie mającymi na ten błąd wpływu.
mls
Może raczej napisz, na jakim systemie to sprawdzasz. Bo Safari na maku jest bardzo stabilne, jak również wyświetla całkiem poprawnie podaną stronę. A jeśli ktoś korzysta z Safari, to w 90% przypadków użytkownicy komputerów Apple.
Czadus
Strona sprawdzana jest zarówno na MAC-u, jak i na safari pod Windows, w każdej zdarzają się przypadki wyrzucania kodu na ekran. Fakt faktem po przeniesieniu większości kodu JS do includowanych plików, ilość błędów zmalała, jednak nie znikła zupełnie, to raz, a dwa, że jakoś nie wydaje mi się, aby to miało znaczenie.

Sytuacja rozwiązana, może komuś przyda się ta informacja. Powodem, dla którego safari "wyrzucało" na ekran kawałek kodu html, była biblioteka tinyMce.js, która będąc w kodzie nagłówka, za każdym razem obciążała ładowanie strony, jej wykluczenie z kodu tam, gdzie nie jest potrzebna, zdecydowanie pozytywnie wpłynęło na działanie serwisu. Teraz nic na ekranie już nie pojawia isę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.