Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bazy danych kodów pocztowych, imion i państw za free
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
peter_zan
Witam szanowne grono PHP'owców winksmiley.jpg

Ostatnio porządkuję bazy danych po moim projekcie i postanowiłem udostępnić je wszystkim zainteresowanym tak w ramach tworzenia społeczności winksmiley.jpg

Tutaj znajdziecie dostępne bazy danych.
Aktualnie są to najpopularniejsze zbiory imion, kodów pocztowych, państwa i coś co specjalnie opracowałem to połączenie kodów pocztowych z numeracją GUSu do symbolu miejscowości włącznie.
Pragnę dodać, że tylko 0.05% danych nie dało się pokryć, a te ok. 600 rekordów to jest coś z czym mogę żyć winksmiley.jpg Rozbieżności sprowadzają się do literówek w miejscowościach i błędów ortograficznych. Nie mnie to naprawiać...

Bierzcie i korzystajcie winksmiley.jpg)
A tutaj można sprawdzić kody.

Wszelkich dodatkowych informacji udzielam na maila.

Pozdrawiam,

Piotr Zaniewicz

PS. Tak jak ktoś chciałby dać coś w zamian, oprócz dobrego słowa lub napiwku, to poszukuje osoby z weną na graficzne urozmaicenie portalu i mojej aplikacji. W grę wchodzi długoterminowa współpraca i może kiedyś będą z tego nawet jakieś pieniążki winksmiley.jpg
melkor1984
serdeczne dzięki... przyda mi się chociażby baza kodów pocztowych...

P.S. jeżeli ktoś byłby zainteresowany mogę udostępnić rdzenie wyrazów niecenzuralnych (jeżeli ktoś chciałby wprowadzić gdzieś cenzurę wulgaryzmów)
peter_zan
Baza została zaktualizowana w weekend.

Doszło ponad 4000 nowych kodów. Baza zawiera teraz 144893 rekordy oraz ma 100% zgodności z kodami PP.

Zapraszam tutaj.

Pozdrawiam,

Piotr Zaniewicz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.