Raczkuję sobie w symfony - piszę pierwszą aplikację po przerobieniu jobeeta i mam taki głupi problem. Utworzyłem sobie strukturę bazy w pliku schema.yml, wywołałem symfony propel:build-sql, symfony propel:insert-sql, symfony propel:buil-model - wszystko do tej pory gra - są tabele w bazie, są wygenerowane klasy modelu

Ale po przygotowaniu kilku plików z danymi w katalogu data/fixtures wywołuję symfony propel:data-load :
Kod
   D:\xampp\htdocs\workspace\projects\generator_symfony>symfony propel:data-load
    >> propel    load data from "D:/xampp/htdocs...enerator_symfony/data/fixtures"

D:\xampp\htdocs\workspace\projects\generator_symfony>

nie wywala mi żadnego błędu, ale dane nie pojawiają się w bazie i nie mam pojęcia dlaczego?? możecie mnie naprowadzić na właściwy trop? szukam, kombinuję i nie czaję nadal o co chodzi - jak coś zmienię w plikach w data/fixtures - np złą nazwę tabeli podam, to wywala mi błąd przy propel:data-load, a jak jest dobrze to nic nie mówi, a dane w tabelach i tak się nie pojawiają...

--EDIT--

ok, udało się w końcu po poprawkach w fixtures.yml (nazwy tabel z dużej litery wpisałem i klucze obce poprawiłem) ...ale to dziwne, że nie wywala żadnego błędu - musiałem przez to długo się męczyć