Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konwersja video
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kondor
Witajcie,

Tworzę serwis jakich wiele - możliwość upload video itd (podobne do youtube) i mam problem.
Czy istnieja a jezeli tak to jakie (w miare proste w obsludze) skrypty do konwersji video na flv.
Probowalem z ffmpeg ale niestety nie moge go zainstalowac (uzywam wamp) wiec odpada. Poza tym jest stary.
Czy powstaly jakies nowsze narzedzia ktorych da sie uzywac i sa darmowe?

Dziekuje za odpowiedz i pomoc.

Pozdrawiam,
Konrad
deirathe
ffmpeg bardzo łatwo się używa... Nie znam nic prostszego. Nawet go instalować nie musisz, gdzies na necie pewno smigaja execi wiem bo sam sciagalem. POzniej wykonujesz tylko exec spod php:
ffmpeg -i moje.avi -s szerokoscxwysokosc -acodec mp3 -ar 44100 -r 22 moje.flv
i juz smile.gif
kondor
Dzieki za odpowiedz.
Niestety - jak juz pisalem - nie moge sobie poradzic z instalacja pod windows a gdy uzywam exe to nie jestem w stanie dobrac sie do rzeczy dodatkowych takich jak np. zwracanie dlugosci filmu. Moze ktos wie jak otrzymac takie informacje gdy ffmpeg nie jest rozszerzeniem php?

No i druga sprawa - ffmpeg niestety nie jest dostepne w nazwa.pl a wlasnie tam strona bedzie hostowana pozniej.
Tak wiec kolejne pytanie - czy da sie to jakos obejsc albo czy sa inne tego typu skrypty/programy ktore na nazwa/netart bede mogl uruchomic?
erix
Cytat
Moze ktos wie jak otrzymac takie informacje gdy ffmpeg nie jest rozszerzeniem php?

Przecież wywołuje się to exec" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual...

Cytat
Tak wiec kolejne pytanie - czy da sie to jakos obejsc albo czy sa inne tego typu skrypty/programy ktore na nazwa/netart bede mogl uruchomic?

99%, że nie. Takie rozwiązania dość mocno obciążają serwer, a na hostingach współdzielonych na to Ci raczej nie zezwolą. Pozostaje VPS/dedyk.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.