Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jak wklejać grafikę
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mlattari
Witam!

Mam niezły problem :-)

Do pewnego systemu wycen, który kiedyś stworzyłem, trzeba teraz dodać opcję 'wklejania rysunku' do formularza. Chodzi o to, że pracownicy podczas wyceniania produktu chcą mieć możliwość wycięcia grafiki z pewnych (nie moich) plików w formacie PDF i w prosty sposób wklejenia ich do formularza wycen obok innych cech produktu....
Nie chodzi mi o załadowanie grafiki na serwer w tradycyjny sposób bo to wiem jak zrobić :-) tylko o 'wklejenie' wyciętego pliku do jakiegoś obszaru i żeby ta grafika została przypisana do danego produktu.... Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim w php?
Foxx
Edytor WYSYWIG? Np. FCKEditor?
mlattari
Dzięki za szybką podpowiedź.... ale nie ma nic bardziej prostego? Poza tym wklejanie grafiki ze schowka w FCKEditor nie chce mi działać a w OPENWYSIWIG działa tylko w IE :-( Jak zwykle ten IE! Mniejsza z tym... szukam czegoś co pozwoliłoby mi wkleić do jakiegoś obszaru samą grafikę i żeby można było łatwo odwołać się do pliku z poziomu php.... (trzeba zachować grafikę na serwerze i zapisać nazwę pliku w MySql)...
erix
Jeśli chodzi o schowek, to największe możliwości ma tu właśnie IE. W pozostałych przeglądarkach pozostaje wyłącznie tekst, i to za pośrednictwem filmu we flashu.
Spawnm
Poza tym wklejanie grafiki ze schowka w FCKEditor
a jakiś komunikat?
w config zmieniłeś na $Config['Enabled'] =true; ?
oraz dałeś w $Config['UserFilesPath'] odpowiednią ścieżkę ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.