Mam skrypt, ktory wyswietla dialog....
i chcialbym zeby skrypt wyswietlal nazwe uzytkownika ze zmiennej $login w pierwszej linijce dialogu
Wsadzilem zmienna $login do pierwszego case'a, ale jak nacisne 'start' to nic sie nie dzieje... jak zamienie $login na np.Admin to dziala...
<?php $login = $_SESSION['zalogowany']; ?> <body> <script type="text/javascript"> function wiadomosc(id) { id++; czas = setTimeout("wiadomosc("+id+")",1000); switch(id){ case 1: document.getElementById('pokolei').innerHTML ='-Witam '.$login.'!'; break; case 2: document.getElementById('pokolei').innerHTML +='<br/>-Witaj, w czym pomoc?'; break; case 3: document.getElementById('pokolei').innerHTML +='<br/>-W zasadzie to ja chciałbym Ci pomoc, nie masz jakiegoś zadania dla mnie?'; break; case 4: document.getElementById('pokolei').innerHTML +='<br/>-Myślę, że się coś znajdzie'; break; case 5: document.getElementById('pokolei').innerHTML +='<br/><a target="_self" href="?id=karczma&zostan=1">Zostań w karczmie</a>'; break; case 6: clearTimeout(czas); } } </script> <div id="pokolei"> </div> <input type="button" onclick="wiadomosc(0);" value="Start" /> </body>
prosze o pomoc lub ewentulna wskazowke
pozdrawiam!