Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript]Kod php w srodku javascript..jak?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gylopl
Witam!
Mam skrypt, ktory wyswietla dialog....
i chcialbym zeby skrypt wyswietlal nazwe uzytkownika ze zmiennej $login w pierwszej linijce dialogu

Wsadzilem zmienna $login do pierwszego case'a, ale jak nacisne 'start' to nic sie nie dzieje... jak zamienie $login na np.Admin to dziala...
  1. <?php
  2.  $login = $_SESSION['zalogowany'];
  3.  ?>
  4.  <body>
  5.  
  6.  <script type="text/javascript">
  7.  function wiadomosc(id) {
  8.  id++;
  9.  czas = setTimeout("wiadomosc("+id+")",1000);
  10.  
  11.  switch(id){
  12.  case 1: document.getElementById('pokolei').innerHTML ='-Witam '.$login.'!'; break;
  13.  case 2: document.getElementById('pokolei').innerHTML +='<br/>-Witaj, w czym pomoc?'; break;
  14.  case 3: document.getElementById('pokolei').innerHTML +='<br/>-W zasadzie to ja chciałbym Ci pomoc, nie masz jakiegoś zadania dla mnie?'; break;
  15.  case 4: document.getElementById('pokolei').innerHTML +='<br/>-Myślę, że się coś znajdzie'; break;
  16.  case 5: document.getElementById('pokolei').innerHTML +='<br/><a target="_self" href="?id=karczma&zostan=1">Zostań w karczmie</a>'; break;
  17.  case 6: clearTimeout(czas);
  18.  }
  19.  }
  20.  
  21.  </script>
  22.  
  23.  <div id="pokolei">
  24.  </div>
  25.  <input type="button" onclick="wiadomosc(0);" value="Start" />
  26.  </body>

prosze o pomoc lub ewentulna wskazowke

pozdrawiam!
Spawnm
nie
  1. case 1: document.getElementById('pokolei').innerHTML ='-Witam '.$login.'!'; break;

a
  1. case 1: document.getElementById('pokolei').innerHTML ='-Witam <?php echo $login; ?>!'; break;
gylopl
dzieki... pomogl:)

pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.