Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Kohana] Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
starach
Witam. Bardzo dziwna sprawa się dzieje. Zrobiłem sobie taki prymitywny model bazy do prostej stonki. Na innych komputerach działało na moim lapsie niestety nie.
Prawdopodobnie coś schrzaniłem w ustawieniach php.ini ale nie mam bladego pojęcia co się dzieje.
  1. <?php
  2. static public function getByDates($date_min, $date_max)
  3. {
  4.    $date_min = $date_min == 'YYYY-MM-DD' ? '(SELECT MIN(r_date) FROM records)' : "'$date_min'";
  5.    $date_max = $date_max == 'YYYY-MM-DD' ? '(SELECT MAX(r_date) FROM records)' : "'$date_max'";
  6.    $query = "SELECT * FROM records WHERE r_date <= $date_max AND r_date >= $date_min ORDER BY r_date DESC";
  7.    return self::$db->query($query)->result_array(true, 'Drawing');
  8. }
  9. ?>
Wszystko działa dopóki nie dojdzie do result_array(). A dokładniej do "while ($row = $this->result->$fetch($type))" na linijce 281 w pliku "system\libraries\drivers\Database\Mysqli.php"
Firefox:
Cytat
Przerwane połączenie
Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony.
Połączenie sieciowe zostało przerwane podczas negocjacji. Spróbuj ponownie.

Internet explorer:
Cytat
Program Internet Explorer nie może wyświetlić witryny sieci Web
l0ud
A działa na tym lapku jakikolwiek inny skrypt wykorzystujący MySQL? Zainstaluj przykładowo jakieś phpBB i zobacz czy nie będzie takiego samego problemu.
starach
"The database tables used by phpBB 3.0 have been created and populated with some initial data. Proceed to the next screen to finish installing phpBB."
Kiedy daje następny krok problem jest ten sam, ale tabele mi utworzył. :|

Edit>
Przy reprodukcji błędu zauważyłem że w Apache/logs/error.log zaczęły pojawiać się jakieś dane
Cytat
[Thu Mar 26 23:33:23 2009] [notice] Apache/2.2.11 (Win32) PHP/5.2.6 configured -- resuming normal operations
[Thu Mar 26 23:33:23 2009] [notice] Server built: Dec 10 2008 00:10:06
[Thu Mar 26 23:33:23 2009] [notice] Parent: Created child process 1816
[Thu Mar 26 23:33:23 2009] [notice] Child 1816: Child process is running
[Thu Mar 26 23:33:23 2009] [notice] Child 1816: Acquired the start mutex.
[Thu Mar 26 23:33:23 2009] [notice] Child 1816: Starting 64 worker threads.
[Thu Mar 26 23:33:23 2009] [notice] Child 1816: Starting thread to listen on port 80.

Jutro zainstaluję inną wersję apacha. W akcie desperacji ściągnę nawet Xampa i przetestuję to na nim.
Będę wdzięczny za pomoc jeśli macie jakieś pomysły.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.