Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [?] PILNA SPRAWA Mam przerobiony i gotowy skrypt na stronę
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
konrad_31
Mam przerobiony i gotowy skrypt na stronę ,ale zanim wrzucę go na stronę ... chciał bym go zobaczyć ,jak wygląda . i
tu moje pytanie , czy jest jakiś program który mi to zobrazuje ,,,,
bardzo prosze o pomoc .
z góry dziękuję ,,,

JEŚLI POST ZNAJDUJE SIĘ W ZŁYM TEMACIE PROSZE MODA O PRZENIESIENIE ,,,,
piaseq
Rozumiem, że chcesz sprawdzić na lokalnym komputerze jak będzie wyglądała strona przed wrzuceniem jej na serwer? Jeżeli tak zainstaluj sobie serwer lokalnie. Najszybciej pójdzie Ci z gotowym zestawem, jest tego dużo: xampp, webserv, krasnal na pewno coś wybierzesz.
konrad_31
KRASNALA MAM , ALE TU MOJE PYTANIE JAK TO ZROBIC ,,, BO KOMPLETNIE SIE NIE ZNAM ,,,
PROSZĘ NAPISAĆ POKRÓTCE O CO CHODZI

A JEST COŚ JAKIŚ PROGRAM KTÓRY ZOBRAZUJE MI SKRYPT BO MÓWIĄC SZCZERZE TO SIE ZA BARDZO NIE ZNAM(SERWWERY
230005
Nie wiem czy jest taki program, ale jak masz krasnala zainstalowanego, to wrzucasz swoje rzeczy do htdocs/twoj_folder i potem w przeglądarce oglądasz stronę wpisując http://localhost/twoj_folder :]
piaseq
Cytat(konrad_31 @ 9.04.2009, 23:31:21 ) *
A JEST COŚ JAKIŚ PROGRAM KTÓRY ZOBRAZUJE MI SKRYPT BO MÓWIĄC SZCZERZE TO SIE ZA BARDZO NIE ZNAM(SERWWERY

Nie potwierdziłeś czy dobrze zrozumiałem Twoje pytanie z pierwszego postu. Jeżeli dobrze rozumiem, to oczywiście istnieje taki program, nazywa się przeglądarka internetowa. Wrzucasz pliki do odpowiedniego katalogu (jeżeli nie wiesz jakiego zajrzyj do dokumentacji servera) i uruchamiasz skrypt w przeglądarce.
konrad_31
AHA WSZYSTKIE FOLDERY ZE SKRYPTU ITP DO KRASNOLUDA questionmark.gif

DZIĘKI ZA POMOC exclamation.gif tongue.gif yahoo.gif
mike
Cytat(konrad_31 @ 9.04.2009, 23:45:34 ) *
AHA WSZYSTKIE FOLDERY ZE SKRYPTU ITP DO KRASNOLUDA questionmark.gif
A powiedz mi Kondziu jak tam u Ciebie z czytaniem? tongue.gif
Może zamiast pisać posta za postem, gorączkować się i wydzierać przeczytasz to co już zostało napisane?
konrad_31
Cytat(230005 @ 9.04.2009, 23:38:15 ) *
Nie wiem czy jest taki program, ale jak masz krasnala zainstalowanego, to wrzucasz swoje rzeczy do htdocs/twoj_folder i potem w przeglądarce oglądasz stronę wpisując http://localhost/twoj_folder :]

NO TAK TU JEST NAPISANE ,,, ALE WZIOŁEM I WRZUCIŁEM DO FOLDERU TAKI SKRYPT I JAKIŚ ERROR . NIE WIEM
O CO CHODZI ,,,
SORY ZA POŚPIECH ALE TROCHĘ MI SIE SPIESZY ,,,,
JEŚLI KTOŚ SIE ZNA NA KRASNALU NIECH NAPISZE CO I JAK , BĘDĘ WDZIĘCZNY ZA ODP

NO ZROBIŁEM TAK ŻE WSZYSTKO DO TEGO FOLDERA ALE WYSKOCZYŁ MI ERROR , JAK KTOŚ SIE ZNA NIECH NAPISZE PO KOLEI CO I JAK ,
DzIĘKI BARDZO
piaseq
Cytat(konrad_31 @ 9.04.2009, 23:58:42 ) *
NO TAK TU JEST NAPISANE ,,, ALE WZIOŁEM I WRZUCIŁEM DO FOLDERU TAKI SKRYPT I JAKIŚ ERROR . NIE WIEM
O CO CHODZI ,,,

To tylko moje wrażenie czy jesteś trolem? Jeżeli na prawdę masz problem to:
- po pierwsze jak napisał mike nie krzycz.
- po drugie szklana kula ma już urlop świąteczny i "JAKIŚ ERROR" niewiele mówi. Jeżeli oczekujesz konkretnej pomocy zadawaj konkretne pytania i wykaż odrobinę samodzielności. Jaki jest sens w tym, aby ktoś przepisywał tu coś co możesz przeczytać w dokumetnacji?
konrad_31
to poproszę o link do tej że dokumętaciji .
Ściągnołem sobie darmowy skrypt i chcę sobie go przerobić . ale jak mam go przerobić jak nie wiem ja on wygląda ale znam jego zaw. z opisu i screenów , i chodzi mi oto aby jakoś go zobrazować i zobaczyć , i wiedziec co przerabiać ,, i tak samo po przerobieniu ...
no to żeby wżucić go do krasnoluda to wiem ale w jaki sposób wżucić skrypt ,żeby mi się wyświetlił wcześniej wspomniany skrypt a nie jakiś komunikat ERROR ,,,

jeśli są jakieś inne rozw. bardzo proszę o link do forum ,,,

z gory mówię iż nie posiadam komercyjnego serwera ,,,
krowal
Jakie pytanie taka odpowiedź, oto link dokumentacji: http://php.net/
znajdziesz tam wszystko co związane z php smile.gif
dr_bonzo
Zaloz sobie testowe konto w hostingu i zainstaluj ten skrypt.

Po drugie - kompletnie nie znasz sie na php i chcesz ten skrypt przerabiac?
kantek
Czy ten skrypt to prosta strona bez połączania z bazą czy nie wymagająca innych plików?

Jeśli tak i działasz na Windowsie zainstaluj sobie wampa (wcześniej wywal krasnala:) tak go nie lubię).
Wampa już masz w pełni skonfigurowanego.

Jeżeli użyjesz domyślnych ustawień to wchodzisz do:
c:/wamp/www i tu wrzucasz swój katalog ze skryptem

teraz odpalasz wampa w przeglądarce (przy zegarku masz ikonkę z takim półokręgiem) i widzisz czy all jest ok

Wchodzisz do przeglądarki i podajesz: http://localhost/

Tam powinien być widoczny link do twojego folderu lub od razu dajesz http://localhost/nazwa_twojego_folderu.

Jeżeli w folderze jest plik index.php to strona ukarze się od razu, jeśli nie to będą zlinkowane pliki np. skrypt.php.
Klikasz i masz widoczne w przeglądarce co robi skrypt.

Pozdrawiam
1010
Może wkońcu powiesz jaki to error i coś pomożemy?

Robisz jak dziecko w podstawówce. Jakiś error to szybko wyłączyć bo jeszcze wybuchnie... Błędy są dla ludzi żeby pokazać co jest źle.
thomson89
Trzy kroki do szczęścia:
  1. Odinstalowywujesz krasnala i instalujesz wamp serwer
  2. Wrzucasz pliki do katalogu wampa, otwierasz przeglądarkę, według instrukcji by ~kantek
  3. Jak wyskakuje error to:
    • kopiujesz errora i nam go podajesz (ewentualnie kod skryptu)
    • kupujesz książkę od php i/lub js i się uczysz
    • koledzy cię naprowadzają, a ty samodzielnie rozwiązujesz problem
    • przerabiasz skrypt
    Jak error nie wyskakuje to:
    • dziękujesz za pomoc i próbujesz przerabiać skrypt

Pozdrawiam!
konrad_31
no zrobiłem tak jak mówiliście i wyskoczyło mi coś takiego ;

Parse error: parse error in C:\wamp\www\index.php on line 87
thomson89
Podaj kod. Bez niego nie wywróżymy co jest źle...
kantek
Serwer działa, błąd w kodzie.

Bez kodu ten wątek może zamienić się w ruletkę pod tytułem
"jaki to błąd" ?

nie masz wyjścia [kod needed], jak nie chcesz dawać całego kodu to daj fragment gdzie może być błąd
(funkcje, pętle, warunki, klasy itp. w pobliżu linii 87 w pliku index.php), ale najlepiej daj cały index.php

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.