konrad_31
9.04.2009, 22:22:08
Mam przerobiony i gotowy skrypt na stronę ,ale zanim wrzucę go na stronę ... chciał bym go zobaczyć ,jak wygląda . i
tu moje pytanie , czy jest jakiś program który mi to zobrazuje ,,,,
bardzo prosze o pomoc .
z góry dziękuję ,,,
JEŚLI POST ZNAJDUJE SIĘ W ZŁYM TEMACIE PROSZE MODA O PRZENIESIENIE ,,,,
piaseq
9.04.2009, 22:28:34
Rozumiem, że chcesz sprawdzić na lokalnym komputerze jak będzie wyglądała strona przed wrzuceniem jej na serwer? Jeżeli tak zainstaluj sobie serwer lokalnie. Najszybciej pójdzie Ci z gotowym zestawem, jest tego dużo: xampp, webserv, krasnal na pewno coś wybierzesz.
konrad_31
9.04.2009, 22:31:21
KRASNALA MAM , ALE TU MOJE PYTANIE JAK TO ZROBIC ,,, BO KOMPLETNIE SIE NIE ZNAM ,,,
PROSZĘ NAPISAĆ POKRÓTCE O CO CHODZI
A JEST COŚ JAKIŚ PROGRAM KTÓRY ZOBRAZUJE MI SKRYPT BO MÓWIĄC SZCZERZE TO SIE ZA BARDZO NIE ZNAM(SERWWERY
230005
9.04.2009, 22:38:15
Nie wiem czy jest taki program, ale jak masz krasnala zainstalowanego, to wrzucasz swoje rzeczy do htdocs/twoj_folder i potem w przeglądarce oglądasz stronę wpisując
http://localhost/twoj_folder :]
piaseq
9.04.2009, 22:41:13
Cytat(konrad_31 @ 9.04.2009, 23:31:21 )

A JEST COŚ JAKIŚ PROGRAM KTÓRY ZOBRAZUJE MI SKRYPT BO MÓWIĄC SZCZERZE TO SIE ZA BARDZO NIE ZNAM(SERWWERY
Nie potwierdziłeś czy dobrze zrozumiałem Twoje pytanie z pierwszego postu. Jeżeli dobrze rozumiem, to oczywiście istnieje taki program, nazywa się przeglądarka internetowa. Wrzucasz pliki do odpowiedniego katalogu (jeżeli nie wiesz jakiego zajrzyj do dokumentacji servera) i uruchamiasz skrypt w przeglądarce.
konrad_31
9.04.2009, 22:45:34
Cytat(konrad_31 @ 9.04.2009, 23:45:34 )

AHA WSZYSTKIE FOLDERY ZE SKRYPTU ITP DO KRASNOLUDA

A powiedz mi Kondziu jak tam u Ciebie z czytaniem?

Może zamiast pisać posta za postem, gorączkować się i wydzierać przeczytasz to co już zostało napisane?
konrad_31
9.04.2009, 22:58:42
Cytat(230005 @ 9.04.2009, 23:38:15 )

Nie wiem czy jest taki program, ale jak masz krasnala zainstalowanego, to wrzucasz swoje rzeczy do htdocs/twoj_folder i potem w przeglądarce oglądasz stronę wpisując
http://localhost/twoj_folder :]
NO TAK TU JEST NAPISANE ,,, ALE WZIOŁEM I WRZUCIŁEM DO FOLDERU TAKI SKRYPT I JAKIŚ ERROR . NIE WIEM
O CO CHODZI ,,,
SORY ZA POŚPIECH ALE TROCHĘ MI SIE SPIESZY ,,,,
JEŚLI KTOŚ SIE ZNA NA KRASNALU NIECH NAPISZE CO I JAK , BĘDĘ WDZIĘCZNY ZA ODP
NO ZROBIŁEM TAK ŻE WSZYSTKO DO TEGO FOLDERA ALE WYSKOCZYŁ MI ERROR , JAK KTOŚ SIE ZNA NIECH NAPISZE PO KOLEI CO I JAK ,
DzIĘKI BARDZO
piaseq
9.04.2009, 23:43:23
Cytat(konrad_31 @ 9.04.2009, 23:58:42 )

NO TAK TU JEST NAPISANE ,,, ALE WZIOŁEM I WRZUCIŁEM DO FOLDERU TAKI SKRYPT I JAKIŚ ERROR . NIE WIEM
O CO CHODZI ,,,
To tylko moje wrażenie czy jesteś trolem? Jeżeli na prawdę masz problem to:
- po pierwsze jak napisał mike nie krzycz.
- po drugie szklana kula ma już urlop świąteczny i "JAKIŚ ERROR" niewiele mówi. Jeżeli oczekujesz konkretnej pomocy zadawaj konkretne pytania i wykaż odrobinę samodzielności. Jaki jest sens w tym, aby ktoś przepisywał tu coś co możesz przeczytać w dokumetnacji?
konrad_31
10.04.2009, 00:33:40
to poproszę o link do tej że dokumętaciji .
Ściągnołem sobie darmowy skrypt i chcę sobie go przerobić . ale jak mam go przerobić jak nie wiem ja on wygląda ale znam jego zaw. z opisu i screenów , i chodzi mi oto aby jakoś go zobrazować i zobaczyć , i wiedziec co przerabiać ,, i tak samo po przerobieniu ...
no to żeby wżucić go do krasnoluda to wiem ale w jaki sposób wżucić skrypt ,żeby mi się wyświetlił wcześniej wspomniany skrypt a nie jakiś komunikat ERROR ,,,
jeśli są jakieś inne rozw. bardzo proszę o link do forum ,,,
z gory mówię iż nie posiadam komercyjnego serwera ,,,
krowal
10.04.2009, 06:04:37
Jakie pytanie taka odpowiedź, oto link dokumentacji:
http://php.net/znajdziesz tam wszystko co związane z php
dr_bonzo
10.04.2009, 07:06:33
Zaloz sobie testowe konto w hostingu i zainstaluj ten skrypt.
Po drugie - kompletnie nie znasz sie na php i chcesz ten skrypt przerabiac?
kantek
10.04.2009, 07:13:24
Czy ten skrypt to prosta strona bez połączania z bazą czy nie wymagająca innych plików?
Jeśli tak i działasz na Windowsie zainstaluj sobie wampa (wcześniej wywal krasnala:) tak go nie lubię).
Wampa już masz w pełni skonfigurowanego.
Jeżeli użyjesz domyślnych ustawień to wchodzisz do:
c:/wamp/www i tu wrzucasz swój katalog ze skryptem
teraz odpalasz wampa w przeglądarce (przy zegarku masz ikonkę z takim półokręgiem) i widzisz czy all jest ok
Wchodzisz do przeglądarki i podajesz:
http://localhost/Tam powinien być widoczny link do twojego folderu lub od razu dajesz
http://localhost/nazwa_twojego_folderu.
Jeżeli w folderze jest plik index.php to strona ukarze się od razu, jeśli nie to będą zlinkowane pliki np. skrypt.php.
Klikasz i masz widoczne w przeglądarce co robi skrypt.
Pozdrawiam
1010
10.04.2009, 10:58:12
Może wkońcu powiesz jaki to error i coś pomożemy?
Robisz jak dziecko w podstawówce. Jakiś error to szybko wyłączyć bo jeszcze wybuchnie... Błędy są dla ludzi żeby pokazać co jest źle.
thomson89
10.04.2009, 12:01:38
Trzy kroki do szczęścia:
- Odinstalowywujesz krasnala i instalujesz wamp serwer
- Wrzucasz pliki do katalogu wampa, otwierasz przeglądarkę, według instrukcji by ~kantek
- Jak wyskakuje error to:
- kopiujesz errora i nam go podajesz (ewentualnie kod skryptu)
- kupujesz książkę od php i/lub js i się uczysz
- koledzy cię naprowadzają, a ty samodzielnie rozwiązujesz problem
- przerabiasz skrypt
Jak error nie wyskakuje to: - dziękujesz za pomoc i próbujesz przerabiać skrypt
Pozdrawiam!
konrad_31
11.04.2009, 02:45:49
no zrobiłem tak jak mówiliście i wyskoczyło mi coś takiego ;
Parse error: parse error in C:\wamp\www\index.php on line 87
thomson89
11.04.2009, 06:28:30
Podaj kod. Bez niego nie wywróżymy co jest źle...
kantek
12.04.2009, 19:27:59
Serwer działa, błąd w kodzie.
Bez kodu ten wątek może zamienić się w ruletkę pod tytułem
"jaki to błąd" ?
nie masz wyjścia [kod needed], jak nie chcesz dawać całego kodu to daj fragment gdzie może być błąd
(funkcje, pętle, warunki, klasy itp. w pobliżu linii 87 w pliku index.php), ale najlepiej daj cały index.php
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.