Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [pozycjonowanie] domena przekierowywana
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bialko0019
Witam. Mam stronę na serwerze boo.pl i mam adres www.example.boo.pl . Do niej zakupiłem domenę na rejestracjadomen.pl i adres mam taki : www.example.net.pl . Mam włączone maskowanie adresu. I tu teraz wydaje mi się jest mały błąd pozycjonowania, bo wymieniam się linkami, bannerami z innymi stronami i podaję adres www.example.net.pl - w google istnieją wpisy www.example.net.pl a tak naprawdę jest adres www.example.boo.pl - tak to wpływa na pozycjonowanie, pozycję strony ? Tak naprawdę jest sporo linków example.net.pl a prawie zadnych pod example.boo.pl - chcę podnieść PR strony i myślę, że jednak chyba lepiej podawać adres prawdziwy, czyli pod example.boo.pl ? A na bannerach żeby łatwiej zapamiętać w grafice wpisywać z domeną net.pl a tak naprawdę prowadzi do boo.pl ?

Czekam na odpowiedzi.

Pozdrawiam,
Karol
lnn
moim zdaniem lepiej kojarzyc z jednym adresem a nie piecioma, mozesz zrezygnowac zapewne z aliasu w ich domenie i zaparkowac sobie swoja tylko, ale jak daja za darmo to chyba nie widze sensu winksmiley.jpg
a zwiekszac pozycje w googlach najlepiej chyba poprzez reklamy google winksmiley.jpg
bialko0019
Cytat(lnn @ 12.04.2009, 13:25:23 ) *
moim zdaniem lepiej kojarzyc z jednym adresem a nie piecioma, mozesz zrezygnowac zapewne z aliasu w ich domenie i zaparkowac sobie swoja tylko, ale jak daja za darmo to chyba nie widze sensu winksmiley.jpg
a zwiekszac pozycje w googlach najlepiej chyba poprzez reklamy google winksmiley.jpg

to mówisz że lepiej jest zrezygnować z adresu www.example.net.pl i mieć ten darmowy boo.pl ? Ale chyba lepiej wygląda jak jest domena płatna, profesjonalna to lepiej patrzą na stronę ?

"a zwiekszac pozycje w googlach najlepiej chyba poprzez reklamy google winksmiley.jpg" tzn. ? chodzi Ci o linki sponsorowane ?
lnn
Cytat(bialko0019 @ 12.04.2009, 13:29:17 ) *
to mówisz że lepiej jest zrezygnować z adresu www.example.net.pl i mieć ten darmowy boo.pl ? Ale chyba lepiej wygląda jak jest domena płatna, profesjonalna to lepiej patrzą na stronę ?

"a zwiekszac pozycje w googlach najlepiej chyba poprzez reklamy google winksmiley.jpg " tzn. ? chodzi Ci o linki sponsorowane ?

chodzi mi o to ze lepiej zrezygnowac z tego boo.pl skoro masz wykupiona i zaparkowana domene i korzystac juz z bardziej rozpoznawalnej winksmiley.jpg teraz malo kto patrzy na koncowke, chociaz latwiej zapamietac typowy adres niz pamietac jakies prywatne domeny.

a co do googli to AdSense czy cos takiego, poczytaj gdzies odnosnik znajdziesz szukajac na google.pl dokladniej to nie wiem jak to dziala, zapewne zwieksza pozycje w wyszukiwarce jak duzo ludzi od Ciebie klika (z reklamy na stronie) i przy okazji kieruje duzy ruch na innych na Twoja strone winksmiley.jpg zbytnio nie obciaza to strony bo sa to reklamy w formie textu, jak do tej pory nie musialem z tego korzystac bo raczej zajmuje sie komercyjnymi projektami winksmiley.jpg
boddah85
Nie wprowadzaj ludzi w błąd - wykupienie reklamy w Google w żaden sposób nie wpływa na Twoją pozycję w wynikach wyszukiwania.

@Inn

Z tego co wiem, to przekierowanie 301 na nową domenę powinno rozwiązać Twój problem.
bialko0019
kurcze, nie wiem jak zrobic to przekierowanie....

Mam plik .htaccess

a w nim:

1. <?php
  2. RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.example.boo.pl
  3. RewriteRule ^(.*)$ <a href=&#092;"http://www.example.net.pl/$1\" target=\"_blank\">http://www.example.net.pl/$1</a> [R=301,L]
  4. ?>

i powinno byc, ze jak ktos wpisze boo.pl pojawia sie net.pl - ale jak ktos wpisze net.pl to i tak zawsze pojawia sie strona glowna bo net.pl ma ramkę...

CHce po prostu, zawsze wpisywac net.pl i wyskakiwała strona z adresem net.pl - a jak wpisze boo.pl to jak chodze po stronach pokazuja sie strony .boo.pl/kontakt.php a jak wejde na net.pl i po stronach to i tak zawsze jest net.pl bez zadnego rozszerzenia...

no dobra - przypuscmy ze pomozenie i zrobie jakos przekierowanie na net.pl ... no ale jak dodaje strone www.example.net.pl to tak naprawde wgrywam ramkę, która jest utworzona przez admina domen :

1. <?php
  2. <html>
  3. <frameset framespacing="0" border="0" frameborder="0">
  4.  <frame noresize scrolling="auto" src="http://www.example.boo.pl/" name="rama">
  5.  </frameset>
  6. </frameset>
  7. </html>
  8. ?>

i co ?! zadnych wiadomosci dla wyszukiwarki... a wiemy ze wyszukiwarki nie lubią ramek...
erix
Cytat
CHce po prostu, zawsze wpisywac net.pl i wyskakiwała strona z adresem net.pl - a jak wpisze boo.pl to jak chodze po stronach pokazuja sie strony .boo.pl/kontakt.php a jak wejde na net.pl i po stronach to i tak zawsze jest net.pl bez zadnego rozszerzenia...

Podepnij tę domenę, a nie wykorzystuj ramkowanie. Boo jest beznadziejnym hostingiem, musisz prosić o to admina, o ile pamiętam.
bialko0019
Cytat(erix @ 14.04.2009, 17:21:51 ) *
Boo jest beznadziejnym hostingiem

dlaczego tak myslisz ?

Wg. mnie dobry - za taką cenę - 8zl za miesiąc, mam narazie co prawda dopiero miesiąc strone na serwerze i nie widziałem jesczze zadnej przerwy w dostepie do strony ( moze w nocy, wtedy nie mam jak sprawdzic ) ale wg. mnie dobrze sie sprawuje smile.gif No chyba, że ktoś ma wielki portal, to może mu nie wystarczyć ale ja nie mam za dużej strony i w zupełności starcza smile.gif

Pozdrawiam smile.gif

podepnij domene masz na myśli "parkowanie domeny" ?
erix
[OT]
Cytat
dlaczego tak myslisz ?

No przepraszam, ale żeby za liczbę plików płacić?! Zadania cron płatne 11zł/sztuka? W takiej cenie można mieć dużo bardziej rozbudowane. W czasach, gdy ja tam miałem tam konto, to ograniczenia nakładali na co tylko się da i nadal ta polityka obowiązuje. Nie polecam nikomu; zsumowana kasa rocznie da całkiem przyzwoite konto bez takich poronionych ograniczeń u innego operatora.
[/OT]

Cytat
podepnij domene masz na myśli "parkowanie domeny" ?

Nie.
bialko0019
Cytat(erix @ 14.04.2009, 19:12:01 ) *
[OT]
NIe
[/OT]

No to moze wyjasnij bardziej co miałeś na myśli jak juz napisałeś ? hehe bo taka odpowiedz trochę dziwna jest ;p
erix
W skrócie - aby po wpisaniu asdasd.boo.pl i asdasdasd.org/net/etc było to samo. Czyli aby Twoja domena była główną.

Napisz do administracji, oni będą wiedzieli, co robić.
bialko0019
Dziękuję za odpowiedzi - napisałem do administracji i sprawa już rozwiązana. Dziękuję
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.