Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP - potrzebna pomoc
Forum PHP.pl > Forum > PHP
raf_w
Witam wszystkich serdecznie,

Zwracam się z prośbą o pomoc do wszystkich tutaj jako profesjonalistów. Utraciłem jakiś czas temu przez awarię HDD wszystkie wyniki badania tworzonego do mojej pracy doktorskiej. W związku z tym iż badanie było prowadzone w głównej mierze przez internet zachował mi się jeden plik z wynikami - jak zapewne łatwo się domyśleć jest on w formacie PHP i przy otwarciu w edytorze wyświetla się jedynie ciąg znaków z którego trudno cokolwiek wywnioskować. Jak dotychczas próbowałem jedynie funkcji podglądu w programie Editplus ale to również nie odniosło skutku. Jeśli znalazłby się na tym forum ktoś kto mógłby pomóc byłbym ogromnie zobowiązany. Plik z wynikami waży niecałe 80kb - jest do pobrania w linku poniżej.

http://www.speedyshare.com/363686309.html

Z góry dziękuję za wszelką okazaną pomoc.
mike
Cytat(raf_w @ 15.04.2009, 16:23:04 ) *
(...) jak zapewne łatwo się domyśleć jest on w formacie PHP i przy otwarciu w edytorze wyświetla się jedynie ciąg znaków z którego trudno cokolwiek wywnioskować.
PHP to nie jest format zapisu danych.
Plik, przesłałeś nie zawiera nic co można rozgryźć. Równie dobrze może to być obrazek z rozszerzeniem .php lub MP3'ójka, której ktoś rozszerzenie zmienił na .php
koodlaty

Nie jest to ni empetrójka, ni jotpeg... tiredsmiley.gif
erix
To nawet nie jest zaszyfrowane, tylko Unicode wyświetlone w ANSI...
tanwel_programmer
Mogę się mylić ale ze struktury dokumentu wygląda jak arkusz exela. Zmień nazwę na "*.xls" to może to będzie to. Napewno nie jpeg i mp3 bo jak zobaczycie jakimś hexem to jak byk widać całe zdania typu:

Please have a copy of your questionnaire at hand, while studying the results.

raczej rzadko się zdarza żeby takie coś pojawiło się w mp3 albo jpeg. Może to być oczywiście komentaż ale raczej w obrazkach nie ma wyboru czcionki a można w tym pliku znaleźć równierz fragment taki: "Arial CE".
koodlaty
Wyglada na to, że masz racje tanwel_programmer! Po otwarciu w excelu widac jakies zestawienie wyników.
raf_w
Cytat(tanwel_programmer @ 15.04.2009, 23:09:46 ) *
Mogę się mylić ale ze struktury dokumentu wygląda jak arkusz exela. Zmień nazwę na "*.xls" to może to będzie to. Napewno nie jpeg i mp3 bo jak zobaczycie jakimś hexem to jak byk widać całe zdania typu:

Please have a copy of your questionnaire at hand, while studying the results.

raczej rzadko się zdarza żeby takie coś pojawiło się w mp3 albo jpeg. Może to być oczywiście komentaż ale raczej w obrazkach nie ma wyboru czcionki a można w tym pliku znaleźć równierz fragment taki: "Arial CE".

Jesteś mistrzem! wszystko dokładnie tak jak napisałeś Excel wyświetla mi pięknie wyniki. Jeśli jest jakiś sposób jak mogę się odwdzięczyć...
Bardzo dziękuję. Kamień z serca.
erix
Odwdzięczysz się, jeśli na przyszłość będziesz sensownie tytułował wątki.

Ten również mógłbyś poprawić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.