Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]wysylka 10 000 maili na raz
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ilkar
Witam

Mam pytanie, jak wysłać w php bardzo dużą liczbę maili, zeby serwer sie nie przyciął, załóżmy że mam 10 000 maili, które chcę rozesłać.?
ArekJ
http://pl.php.net/set_time_limit

Ustawiasz ile czasu może wykonywać się skrypt.
ilkar
nie o to chodzi, załóżmy, ze mam system ogloszeniowy, w chwili gdy jakis uzytkownik dodaje ogloszenie, do wszystkich pozostalych uzytkownikow jest rozsylana informacja o dodanym nowym ogloszeniu, pytanie jak zrobic rozeslanie, zeby wszystko ladnie zaskoczylo, a strona ani serwer sie nie przyciał, tylko plynnie dodał ogloszenie i podał odpowiedź, ze takie ogłoszenie zostało zamieszczone w systemie
ArekJ
To może zrób tak, że dorób kolumne w bazie np. rozesłane i ustawiaj to domyślnie na 0, a użytkownikowi odrazu pokazuj, że rozesłało. Potem cronem sprawdzaj co dajmy 5min czy są jakieś nierozesłane ogłoszenia(czyli takie, które mają wartość 0) jeżeli tak to rozsyłaj i zamieniaj wartość na 1. Wiadomości będą rozsyłane z opóźnieniem, ale strona będzie działała płynnie.
Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem o co chodzi ^^
ilkar
tak, o cos takiego, tylko jeszcze z cronem musze pokombinowac...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.