Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pisanie WebMaila od zera
Forum PHP.pl > Forum > PHP
lukasz.w
Witam. Dostałem propozycję napisania nowego WebMaila (podobnego jaki jest na OnetPoczta). Mam się dzisiaj zorientować w tematyce. Powiedzcie, czy ktoś z Was robił coś podobnego? Przybliżcie mi jakoś temat - czy wystarczy PHP, czy trzeba coś więcej / jak takie WebMaile funkcjonują - czy wystarczy obsłużyć protokół POP3 i SMTP na localhoście, czy też komunikacja z serwerem POP3 i SMTP odbywa się w ramach komunikacji między-procesowej (np. pamięć dzielona czy komunikaty).

Niestety nic nie mogę znaleźć w Google - jedynie gotowe produkty. Aha, no i oczywiście kwestia wynagrodzenia - powiedzcie ile można wziąść za takie zlecenie?

Pozdrawiam serdecznie.
erix
Cytat
Przybliżcie mi jakoś temat - czy wystarczy PHP, czy trzeba coś więcej / jak takie WebMaile funkcjonują - czy wystarczy obsłużyć protokół POP3 i SMTP na localhoście, czy też komunikacja z serwerem POP3 i SMTP odbywa się w ramach komunikacji między-procesowej (np. pamięć dzielona czy komunikaty).
  1. rozszerzenie IMAP do PHP
  2. klepanie komend protokołu via fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

Cytat
Aha, no i oczywiście kwestia wynagrodzenia - powiedzcie ile można wziąść za takie zlecenie?

Ke? Chyba nie to forum. tongue.gif
blooregard
Cytat
Aha, no i oczywiście kwestia wynagrodzenia - powiedzcie ile można wziąść za takie zlecenie?

Nie wolno podawać żadnych konkretnych wycen, ale dam Ci pewną wskazówkę: 44 55 5A 4F smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.