lukasz.w
22.05.2009, 11:31:56
Witam. Dostałem propozycję napisania nowego WebMaila (podobnego jaki jest na OnetPoczta). Mam się dzisiaj zorientować w tematyce. Powiedzcie, czy ktoś z Was robił coś podobnego? Przybliżcie mi jakoś temat - czy wystarczy PHP, czy trzeba coś więcej / jak takie WebMaile funkcjonują - czy wystarczy obsłużyć protokół POP3 i SMTP na localhoście, czy też komunikacja z serwerem POP3 i SMTP odbywa się w ramach komunikacji między-procesowej (np. pamięć dzielona czy komunikaty).
Niestety nic nie mogę znaleźć w Google - jedynie gotowe produkty. Aha, no i oczywiście kwestia wynagrodzenia - powiedzcie ile można wziąść za takie zlecenie?
Pozdrawiam serdecznie.
erix
22.05.2009, 16:57:47
Cytat
Przybliżcie mi jakoś temat - czy wystarczy PHP, czy trzeba coś więcej / jak takie WebMaile funkcjonują - czy wystarczy obsłużyć protokół POP3 i SMTP na localhoście, czy też komunikacja z serwerem POP3 i SMTP odbywa się w ramach komunikacji między-procesowej (np. pamięć dzielona czy komunikaty).
- rozszerzenie IMAP do PHP
- klepanie komend protokołu via fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Cytat
Aha, no i oczywiście kwestia wynagrodzenia - powiedzcie ile można wziąść za takie zlecenie?
Ke? Chyba nie to forum.
blooregard
22.05.2009, 21:12:08
Cytat
Aha, no i oczywiście kwestia wynagrodzenia - powiedzcie ile można wziąść za takie zlecenie?
Nie wolno podawać żadnych konkretnych wycen, ale dam Ci pewną wskazówkę: 44 55 5A 4F