W jaki sposób mogę przekazać z jednej strony do kolejnej dane typu resource, dla podpowiedzi powiem że takie dane generuje mi komenda: ssh2_connect.
Miałem zamiar napisać skrypt łączący sie do shella podtrzymujący sesje a nie taki który wysyłając kolejną komendę do serwera łączy się do niego ponownie dla zilustrowania tego o czym mówię dołączam mój skrypt.
<?php $shell = ssh2_shell($connect, 'vt102', null, 80, 70, SSH2_TERM_UNIT_CHARS) or die('Blad: stabilnosci shella\n'); $data = ''; $data .= $buf; $_POST['dane'] .= $data; }else{ $_POST['dane'] = 'oczekiwanie na zapytanie ...'; } ?> <center> <table border=40><tr><td> <textarea rows="20" cols="100" readonly="readonly"> </textarea></tr></td> <tr><td><form action="" method="POST"> <BR>Wpisz zapytanie: <input name="komenda" size="78" type="text"> <input type="submit" value="Wyslij"> </form></td></tr> </table> </center>
P.S.
Nie interesują mnie skrypty napisane w JAVA i JAVA Script ponieważ już mam takowe, jeśli chcesz mi napisać: "Skoro już masz takie to po co Ci skrypt w innym języku programowania??" - to proszę nie udzielaj sie w tym temacie

Zmienną którą chce przekazać na inna stronę nazywa się: $connect, próbowałem już wszystkiego ale moje próby zakończyły się fiaskiem ponieważ mogłem przekazywać tylko i wyłącznie dane typu string