Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: w3c walidator i "body"
Forum PHP.pl > Forum > PHP
hmshms
proszę o informację jak moge obejść " body" w:

<body onload="start()">

Przy takim wpisie walidator w3c pokazuje błąd o niedozwolonym miejscu BODY.

Będę wdzięczny za pomoc.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>

</head>
<body>

<body onload="Start()">
<form name="data">
<input name="data" size="8" /> DATA
</form>
</body>

</body>
</html>

Tak wygląda szkielet - to co jest między BODY (poza tym) nie ma znaczenia ponieważ jak wykasuje <body onload="Start()"> i </body> to wtedy cała strona waliduje się prawidłowo.
Walidator informuje, że BODY nie może być użyte drugi raz w dokumencie smile.gif a jeżeli nie ma drugi raz BODY to skrypt nie działa.
Crozin
Pokaż cały kod XHTML - nie chce nam się strzelać.
dr_bonzo
Cytat
Tak wygląda szkielet - to co jest między BODY (poza tym) nie ma znaczenia ponieważ jak wykasuje <body onload="Start()"> i </body> to wtedy cała strona waliduje się prawidłowo.
Walidator informuje, że BODY nie może być użyte drugi raz w dokumencie a jeżeli nie ma drugi raz BODY to skrypt nie działa.

Masz dwa razy <body> w htmlu a moze byc przeciez tylko raz!
phpion
Dlaczego tego:
  1.  
  2. <body onload="Start()">

nie ograniczysz po prostu do:
  1. <body onload="Start()">

? Podstawy (!) HTML się kłaniają.
hmshms
wielkie dzięki

już wszystko działa

fakt - nie jestem ekspertem smile.gif

skoro tak dobrze idzie to może jeszcze jedno pytanko smile.gif

<form name="ABC">

informacja w walidatorze:
Line 160, Column 27: required attribute "action" not specified
Typical values for type are type="text/css" for <style> and type="text/javascript" for <script>.
phpion
  1. <form name="ABC" action="twoj_plik.php">

Taka moja mała rada: może najpierw naucz się HTMLa + języka angielskiego + korzystania z google, a dopiero potem bierz się za kodowanie...
hmshms
Cytat(phpion @ 25.05.2009, 12:58:46 ) *
  1. <form name="ABC" action="twoj_plik.php">

Taka moja mała rada: może najpierw naucz się HTMLa + języka angielskiego + korzystania z google, a dopiero potem bierz się za kodowanie...

angielski znam całkiem nieżle, z google też jakoś sobie radzę - ale fakt nie za wiele wiem jak powiedziałeś o "kodowaniu"

Mimo wszystko wielkie dzięki za podpowiedź.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.