Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tłumaczenie z poziomu PHP (Google Translate )
Forum PHP.pl > Forum > PHP
seba22
Witam Państwa,

Stanąłem przed problemem, aby w trakcie generowania kodu opatrzyć go w możliwość tłumaczenia...

Wiem że pytanie, wydaje być się kretynizmem, ale czy Google udostępnia dostęp do swojego API tłumaczącego, tak aby można było tłumaczyć kod z poziomu PHP ?

Mam tu na myśli poprzez chociażby bibliotekę CURL-a.

Typu mam string
$polski=” ala ma kota „;
$angielski=tlumacz($polski,eng);
echo($angielski);

Wiem, to co opisałem powyżej, jest tylko przykładem jak sobie to wyobrażam.
Jestem ciekaw czy google daję dostęp do swoich zasobów.

PS: dobrze wiem jak wyglądają tłumaczenia Google, ale tutaj chodzi o coś innego smile.gif
pozdrawiam
zbig
Witam !

Zobacz to http://code.google.com/intl/de-DE/apis/aja...ation/#Examples

pozdrawiam
seba22
Witaj,

Dzięki za linka, rozumiem że twoja sugestia to ręczne przepisanie klasy Javascript do PHP ?

Google translate to nie nowa usługa, dziwi mnie że jeszcze nikt tego nie zrobił.

Na phpclasses widzę kilka, ale mają tylko definiowane na sztywno języki.

Google potrafi już automatycznie wykrywać jaki to jest język, radzi sobie nawet z tym sprawnie smile.gif

Próbowałem męczyć go tekstami " cześć kolego, a potem dopisywałem ciąg po angielsku, jak przekroczył długość i sensowność tekstu, to z Polish wykrywalo English" tak więc polecam.

Jak by co, to napiszę własną klasę... ale wolał bym gotowca...

No ale mówię , jak google milczy na moje zapytanie, no to wy byliście jedynym rozwiązaniem, jeżeli wy milczycie, to znaczy że będę musiał to zrobić manualnie ^^

PS: Google mnie nie zabauje jak dostanie z jednego IP ( serwer) kilkaset zapytań o tłumaczenie ?

Dla tego nie chce JS, żeby zapisać tłumaczenie w mojej bazie danych.
maly_swd
http://php-classes.kinghost.net/browse/package/3285.html
GoogleTranslate.class.php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.