Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Problem - generowanie modelu
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
fisher
Przy okazji pierwszego postu witam wszystkich smile.gif

zaczynam swoją przygodę z Symfony i na starcie mam pewien problem, a po przeszukiwaniu różnych for nie znalazłem nic podobnego.

otóż mam postawioną 'piaskownicę' na lokalu (xampplite 1.6.7), wygenerowałem sobie pięknie scheme z istniejącej struktury bazy danych, lecz przy budowaniu modelu (propel:build-model) w konsoli początkowo dostaje coś takiego:

>> schema converting "C:/xampplite/htdocs...ndbox/config/schema.yml" to XML>> schema putting C:/xampplite/htdocs/sf_...box/config/generated-schema.xml>> propel Running "om" phing task" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

a potem dostaję okienko z debuggera visual studio: win32 exception occurred in php.exe

który przerywa budowanie modelu.
wtf?
czy to może coś z konfiguracją xamppa czy może coś innego?
spotkał się ktoś z czymś takim?
prohol
Ogolnie pod windowsem bardzo wolno chodzilo mi generowanie modelu i inne operacje wykonywane przez symfony, rowniez jezeli chodzilo o generowanie stron, na dosyc dobrym sprzecie obciazenie procesora dochodzilo do 100%. Kozystalem z xampp oraz z wamp i na tym drugim symfony chodzilo troche lepiej. Proponuje jak to tylko mozliwe przeniesc prace na jakiegos linuxa. W moim przypadku predkosc dzialania byla znaczaco wyzsza. Prawdopodobnie spowodowane to bylo ustawieniami apache ale nie jestem pewien.
fisher
Cytat(prohol @ 25.05.2009, 23:59:22 ) *
Proponuje jak to tylko mozliwe przeniesc prace na jakiegos linuxa. W moim przypadku predkosc dzialania byla znaczaco wyzsza.

no niestety narazie nie mogę, jakieś inne pomysły? winksmiley.jpg
nieraczek
Spróbuj zainstalować WebServ, ja z xampem też miałem jakieś kłopoty i to nie tylko z symfony.
thomas2411
Prawdopodobnie w schema.yml masz jakieś błędy które wywalają serwer. Też tak miałem czasami. A to komentarze do pól, a to jakieś literówki...Poszperaj dokładnie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.