Mam taki oto kod:
<?php $sort = $_GET['sort']; $q = mysql_query(\"SELECT `nazwapliku`,`opispliku`,`kategoria`,`data_dodania`,`wyswietlony`,`user`,`size` FROM `pliki_video` ORDER BY `$sort` DESC LIMIT $poczatek, $ile_na_stronie\"); for ($i=0; $i<$iloscwierszy; $i++){ ?>
Jak widać większej filozofii w nim niema. $_GET otrzymuje wartość data_dodania, podstawiona do bazy wykonuje sortowanie "ostatnio dodanych" plików, wiersze zapisywane są do mysql_fetch_assoc a następnie odwołuje sie do nich w tabeli. Problem w tym, że w skład "ostatnio dodanych" mają wchodzić również pliki z tabeli "pliki_audio". Trzeba zmodyfikować to zapytanie aby pobierało dane z obu tabel tj. "pliki_video" i "pliki_audio". Próbowałem to zrobić w takie oto sposoby:
FROM `pliki_video`, `pliki_audio` albo FROM `pliki_video` AND `pliki_audio` za każdym razem wywalało błąd. Co robie źle

Następnie w tym samym skrypcie mam zapytanie zliczające rekordy w tabeli na potrzeby stronnicowania. Wygląda następująco:
<?php ?>
I tu znowu potrzebuje policzyć rekordy w obu tabelach tj. "pliki_video" i pliki_audio"
Po wcześniejszych nie powodzeniach z pobieraniem rekordów z obu tabel sprobowałem zrobić następujący myk:
<?php $all = $all_1 + $all_2 ?>
też nie dało rady i wywalało błąd.
How to fix it ?