SzymonNegle
15.06.2009, 13:02:55
Witam.
Wiem, że ten temat był już parę razy, ale nic nie mogę doczepić do mojej sytuacji:( Mam już cały serwis i chcę dodać po prostu moduł filmów. Na zasadzie:
Użytkownik wchodzi do działu "dodaj_film" tam jest formularz z opcją, "podaj_ścieżkę" i "opis_filmu". Następnie w dziale "filmy" żeby były wyświetlane miniaturki filmów, a po kliknięciu na miniaturkę, żeby wyświetlał się w nowym oknie film. Prosił bym o podanie jakiegoś rozwiązania, może być link do jakiegoś skryptu który tak robi (proszę tylko o sprawdzone linki). A najlepiej gdzieś, gdzie jest wytłumaczone jak to się robi:)
Dzięki z góry!!
P.S.
Oczywiście w technologii PHP, MySQL i ewentualnie w JS.
erix
15.06.2009, 13:07:47
Bez ffmpeg na serwerze możesz najwyżej zrobić linkownię do youtube...
SzymonNegle
15.06.2009, 13:22:58
A co to jest? To się wgrywa czy co? Mam serwer na OVH płatny, jest to tam? Bo chciałbym coś takiego, że podaje link do youtuba, film wyświetla się na mojej stronie, ale ciągnięty jest z YouTuba. W tedy mój transfer nie jest wykorzystywany. Zna może ktoś takie rozwiązanie??
deirathe
15.06.2009, 13:32:33
Jeżeli masz hosting dedykowany to możesz sobie zrobić co chcesz, na zwykłym podejrzewam że nie ma

ffmpeg to program do konwersji plików video pomiędzy różnymi formatami, wybierasz jakość dźwięku ilość kl/sek itd itp
Almanzor
15.06.2009, 13:32:51
W YouTube masz coś takiego jak "Umieść" po prawej stronie i tam jest kod jaki powinieneś dodać do swojej strony. Chyba o to Ci chodzi.
deirathe
15.06.2009, 13:33:44
Jeżeli masz konto na youtube to możesz ewentualnie skorzystać z tego:
http://www.phpclasses.org/browse/package/3966.htmlAle podejrzewam że to Ciebie nie usatysfakcjonuje