Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Includowanie forum z folderu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Morduk
Siemka,
jak w php zrobić, aby plik includował poprawnie forum znajdujące się w folderze 'forum'.
Próbowałem prze zwykłe include, ale nie działa, ponieważ chyba nie może pobrać danych z innych plików znajdujących się tam.
Spawnm
include('forum/forum.php');

zobacz jakie ma chmody folder forum bo to może być powodem że ci nie includuje
Morduk
Niestety sad.gif Nie zadziałało.

Ale wyświetla mi się coś takiego:
Kod
Warning: include(./extension.inc) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in E:\xampp\htdocs\www\web\forum\index.php on line 26

Warning: include() [function.include]: Failed opening './extension.inc' for inclusion (include_path='.;E:\xampp\php\pear\') in E:\xampp\htdocs\www\web\forum\index.php on line 26

Warning: include(./common.) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in E:\xampp\htdocs\www\web\forum\index.php on line 27

Warning: include() [function.include]: Failed opening './common.' for inclusion (include_path='.;E:\xampp\php\pear\') in E:\xampp\htdocs\www\web\forum\index.php on line 27

Warning: include(./includes/functions_selects.) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in E:\xampp\htdocs\www\web\forum\index.php on line 28

Warning: include() [function.include]: Failed opening './includes/functions_selects.' for inclusion (include_path='.;E:\xampp\php\pear\') in E:\xampp\htdocs\www\web\forum\index.php on line 28

Fatal error: Call to undefined function session_pagestart() in E:\xampp\htdocs\www\web\forum\index.php on line 79

Chodzi mi o zaincludowanie skryptu forum phpBB modyfited by przemo.

Includuje pliki do index.php za pomocą skryptu:

1. <?php
  2. if (!empty($_GET['p'])) {
  3.       $name = urldecode($_GET['p']);
  4.       $reg = '/^[a-zA-Z0-9]+$/';
  5.       if (preg_match($reg, $name)) {
  6.           if (file_exists($name.'.php')) {
  7.               include($name.'.php');
  8.           }else{
  9.               echo '<center>Plik nie istnieje!</center>';
  10.           }
  11.       }else{
  12.           echo 'Niedozwolone znaki w nazwie pliku';
  13.       }
  14.   }else{
  15.       include('news.php');
  16.   }
  17. ?>
Andaramuxo
Wklej cały kod, bo tam masz błędy nawet w 79 linijce, a w tym skrypcie wyżej jest tylko 18 linijek.
Morduk
W skrypt powyżej służy tylko do otwierania pliku bez konieczności umieszczenia w nim nagłówka, headera i innych.
Chcę zaincludować forum phpBB modyfited by przemo, które znajduje się w folderze.
Hmmm... Po przejrzeniu tego pliku index.php da się zrobić za pomocą include coś w stylu iframe ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.