Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Czy możliwe jest przenoszenie tablicy po odświeżaniu?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Zbooj
Witam

Mam formularz, składa się z jednego pola INPUT i przycisku SUBMIT.
Chciałbym żeby po wpisaniu do pola INPUT tekstu i zatwierdzeniu SUBMIT informacje dodawałyby sie do tablicy. Czy jest to możliwe aby po odświeżeniu strony do kolejnego dodawania danych istniala tablica przechowujaca poprzednio wpisane dane? Jak to wykonać w PHP.

Pzdrv
Andaramuxo
Morze metoda get? A jeżeli nie o to chodzi to też się przyłączam do pytania.
hondek
Nie wiem czy dobrze rozumiem Twoj problem, ale chyba mozna zawsze zapisac cos do pliku albo do bazy danych smile.gif
Zbooj
No właśnie chodzi oto by nie korzystać z bazy, plików, cookies ani sesji.
hondek
No to nie wiem, wedlug mnie to raczej sie nie da... ale moze niech sie wypowiedza bardziej doswiadczeni ludzie winksmiley.jpg
PawelC
Cytat(Zbooj @ 18.06.2009, 23:06:19 ) *
No właśnie chodzi oto by nie korzystać z bazy, plików, cookies ani sesji.

To niby jak chcesz to wykonać? Przecież dane muszą zostać gdzieś zapisane, inaczej po odświeżeniu ich nie będzie.
Zbooj
Rozumiem.
W takim razie jak to zrobić najmniejszym nakładem pracy i obciążenia serwera?
PawelC
Np. zapis do pliku.
A co chcesz później z tymi danymi zrobić?
Zbooj
Chodzi mi głównie o sytuacje w której pobiera sie jakąś ilość danych (niesprecyzowana liczbe razy, dodawanie do tablicy dwuwymiarowej 1 wymiar asoc, 2 wymiar zliczanie), sprawdza się ich poprawnosc i zapisuje do bazy.
PawelC
No to wykonaj wszystko na bazie danych, z tym że dobrze zoptymalizuj zapytanie i bazę.
Zbooj
A inaczej? Widzi to ktoś inaczej?
PawelC
Przecież takie zapytanie + pobranie danych nie zajedzie Ci serwera, bo kilkaset tysięcy dziennie nikt nie będzie przecież odwiedzał miejsca, gdzie będzie skrypt.
Zbooj
Rozumiem i dziekuje za szybką odpowiedz.
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.