Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Czy można przekazać coś metodą POST bez formularza?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
statek
Witam,
szukałem ale nie znalazłem. Czy da się przekazać jakąś informację metodą POST bez użycia formularza? Chciałbym aby po kliknięciu w link metodą GET była przekazywana informacja, tworząca ładny adres:) A jednocześnie metodą POST informacja pozwalająca na załadowanie odpowiedniej podstrony. Jedyne co mi przychodzi do głowy to formularz z POST otoczony odnośnikiem. Tylko, że przy dużej ilości takich odnośników ilość kodu rośnie no i nie jest to zbyt eleganckie rozwiązanie.

pozdrawiam

PS
Jak zmienić bazową ścieżkę dla skryptów które są dołączane do innych skryptów? Teraz jak mam w index.php include 'a.php' a w Tym a chce dołączyć jakiś obrazek to muszę używać ścieżki z punktu widzenia index.php. Jak tego uniknąć. Bo przy przenoszeniu katalogu zawierającego a.php i obrazki, które on includuje muszę zmieniać nie tylko ścieżkę w index.php ale również w a.php.
Chrom
Obiekt hidden jest używany w formularzach do ukrywania przed użytkownikiem pola input.
Pole jest, ale nie może być zobaczone i nie ma do niego dostępu.
Wygodne przy dodawaniu do formularzy predefiniowanych danych.
Jak wszystkie obiekty związane z formularzem, pole hidden musi być definiowane w ramach znaczników <FORM> i </FORM>.
ale można jeszcze używać sesji
askone
Cytat(statek @ 1.07.2009, 07:16:14 ) *
Jak zmienić bazową ścieżkę dla skryptów które są dołączane do innych skryptów? Teraz jak mam w index.php include 'a.php' a w Tym a chce dołączyć jakiś obrazek to muszę używać ścieżki z punktu widzenia index.php. Jak tego uniknąć. Bo przy przenoszeniu katalogu zawierającego a.php i obrazki, które on includuje muszę zmieniać nie tylko ścieżkę w index.php ale również w a.php.

Widziałem ciekawego arta na ten temat na stronach Zyx'a - link

Pozdro
Kshyhoo
Cytat(statek @ 1.07.2009, 07:16:14 ) *
Czy da się przekazać jakąś informację metodą POST bez użycia formularza?

1. Nagłówek;
2. CURL.

Szczegóły...
statek
Dzięki za odpowiedzi.
Chrom no fakt o tym nie pomyślałem:) To będzie chyba wygodniejsze rozwiązanie niż formularz. Czemu od razu na to nie wpadłem sad.gif

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.