blackneron
10.07.2009, 12:41:49
Witam, korzystam z VirtueMart 1.1.2 (Jarzębina) na Joomla 1.5.9. Problem mam z ustawieniem formularza rejestracji na stałe na stronie w odp. miejscu, a nie po wejściu np. na adres: index.php?option=com_virtuemart&page=shop.registration&Itemid=1.
Cały formularz znajduje się w pliku: ps_userfield.php, natomiast sama funkcja nazywa się: listUserFields.
Natomiast jak wywołać ją w odpowiednim miejscu ?
Z modułami to jest znana mi sprawa - <jdoc:include type="modules" name="top lub user1, ..." style="xhtml" />
Natomiast samej rejestracji nie ma w liście modułów tylko w komponentach: com_virtuemart
ktoś
10.07.2009, 15:38:13
Polecam zrobić up Joomli do 1.5.12, a VirueMart do 1.1.3.
Jeśli interesuje Cie wstawienie formularza rejestracji w miejsce modułu, to musisz stworzyć taki moduł lub napisać do VM (virtuemart.net/index.php?option=com_contact&Itemid=92), czy nie mają takowego modułu w planach.
blackneron
11.07.2009, 17:09:24
Ogólnie to idzie jak po grudzie, zrobiłem swój moduł, ale nie wiem jakim kodowaniem jest zapisywane hasło, bo na md5 ani sh1 to nie wygląda...
ktoś
11.07.2009, 20:48:06
To napisz do team'u VM, że stworzyłeś taki, taki moduł, do tego, a tego celu ale nie znasz kodowania i że jesli napiszą Ci co i jak z kodowaniem, to im udostępnisz ten moduł na GNU/GPL.
pgolob
16.07.2009, 20:42:50
Też kiedyś bawiłem się w przerabianie VM. I naprawdę można się w tym pogubić. Czasami lepiej napisać coś od początku niż modyfikować kod pisany przez setkę różnych programistów:)
kj83
10.08.2009, 12:38:48
Cytat(blackneron @ 11.07.2009, 17:09:24 )

Ogólnie to idzie jak po grudzie, zrobiłem swój moduł, ale nie wiem jakim kodowaniem jest zapisywane hasło, bo na md5 ani sh1 to nie wygląda...
Bo nie jest to md5 ani sh1... z tego co się orientuję, to hasła są zapisywane w tabeli jos_users joomli za pomocą metod z framework'u Joomli. A ta metoda jest troszkę zawiła
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.