Cześć Wam Wszytkim !
Jestem nowy i dopiero co zaczynam robić w php i mam pytanq czy nieznacie moze jakiegos darmowego serwera ktory obluguje php
I z ak mozna sciagnac program apache slyszalem ze jest dobry ale niewiem czy niejestes zbyt skomplikowany na nowicjuszy ( dla mnie ) prosze o szybkie odpowiedzi
Dzieki z gory narx
a i jeszcze cos potrzebuje kogos kto mogl by mi w kazdej chwili posluzyc profesionalna rada miszcza
kurtz
27.01.2003, 11:37:38
Cytat
Cześć Wam Wszytkim !
Jestem nowy
widac :)
Cytat
i dopiero co zaczynam robić w php i mam pytanq czy nieznacie moze jakiegos darmowego serwera ktory obluguje php
tak, znamy. pytanie czesto sie powtarza. skorzystac z Szukaj (u gory strony) albo zajryj do
http://php.faq.plCytat
I z ak mozna sciagnac program apache slyszalem ze jest dobry ale niewiem czy niejestes zbyt skomplikowany na nowicjuszy ( dla mnie ) prosze o szybkie odpowiedzi
Dzieki z gory narx
a skad probowales?
no właśnie z nikąd slyszałem ze jest na www.php.pl ale nigdzie niewidze - Dzieki za uwage :wink:
itsme
27.01.2003, 12:05:42
www.foxserv.net polecam pakiet php + mySQL + Apach jest tez na
ftp://pub.rgi.pl
aplikacja FoxServ 3.0 - ponad 30 MB do zassania mam XP i dziala wiec na pozostalych winach tez powinno nie probowalem pod WinNT
pozdrawiam
Thx ale od czego zaczac robienie stronki w php

bo niewiem od czego zaczac - gubie sie
a co do apache to fatwy program to jest

i tak wogole to do czego bo zabardzo niewiem :oops: :oops: :oops:
itsme
27.01.2003, 13:04:36
hmm jezeli nie robiles jeszcze stron to polecam zaczac od HTML
nastepnie kursy na temat php jest tego wiele na sieci
apach jest Ci potrzebny tylko po to aby strony dzialaly na localhost i to wszystko
polecam znalesc kursy HTML i php nastepnie uczyc sie uczyc sie i robic pracowac cwiczyc i działac
Pozdrawiam
i tak zorbie ale ....
zrobilem sobie konto na free.kornel.pl wchodze na ftp patrze a tam od zarabania roznych katalogow , plikow czy tak jest na kzdym serq z obluha php i mysql??
scanner
27.01.2003, 13:31:20
<ironia>Może się zajmij ogrodnictwem?</ironia>
Zacznij od napisania najprostrzej chodziby poprawnej politycznie i zzgodnej ze standardami strony www. Wykorzystaj TYLKO HTML. Później przeczytaj pierwszy rozdział manula do php i zastanów sie, czy naprawde tego potrzebujesz. Jeśli tak, to czytaj manual dalej.
itsme
27.01.2003, 14:43:59
NeT najpierw naucz sie chodzic (HTML) a pozniej biegac (php) nastepnie bedziesz latal (mySQL) pozniej pojdziesz na emeryture
Pozdrawiam
Witam to znof ja myśle , że "chodzić" jush umiem i chciałbym powoli uczyć sie "biegać" tylko znof mam pytanie w jakim programie mam pisać czy starczy zwykł txt bo od czego zaczac to jush chyba wiem , a i jak by ktos pomogl mi zkofnigurować apache i dlazcego jest program php skoro php mozna pisac a notatniku :?: :?: :?:
Pozdro 4 all
CU
scanner
30.01.2003, 12:44:24
Cytat
Jakaś sieczka...
Dobre rady:
1. Odpuść sobie slang z czaterii.
2. "Program" php jest do mielenia orzechów. Pisać możesz w czymkolwiek. Ale po drodze przeczytaj pierwszy rozdział Manuala.
3. "Program" php jest interpreterem - analizuje i wykonuje nieskompilowane skrypty napisane zgodnie ze składnią zapisana w specyfikacji.
3. slownik.onet.pl
4. Słownik ortograficzny.
5. Słownik gramatyczny.
Jak dla mnie to nawet chodzić nie umiesz, tylko nieporadnie raczkujesz. To taka uwaga z głębi serca. Pozatym na wszystkie Twoje "pytania" odpowiedzi znajdziesz chociazby na tym forum. Opisane, przedyskutowane, wyjaśnione. Wystarczy poszukać.
itsme
30.01.2003, 13:48:32
do moderatorow prosze o zamknięcie tego tematu.
NET do Ciebie nikt nie chce Cie obrazić ale naprawde poszukaj na tym forum podstawowych wiadomości bo są jest tego pełno na sieci krsy porady podstawy wierze ze znajdziesz ....
ale postaraj sie zachować kolejność HTML -> php -> mySQL (bazy danych) i jak już poczytasz sobie to wszystko przeczytaj swoje posty .... zapewniam Cię ze bedziesz miał ubaw....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.